De jurk.

Ik heb een zomerjurk aangetrokken om te vieren dat de lente er eindelijk is. Ons huis is zuidwaarts geörienteerd, dus krijgen wij bij de minste zonnestraal de indruk dat het tropisch warm is buiten. Een illusie die ik koester.
Het raam staat open en ik hoor meeuwen praten boven het water. De kat strekt zich uit en spint een beetje. Als ik mijn ogen sluit, dan is het hoogzomer en vakantie.

En ik heb dus een zomerjurk aangetrokken, eentje met veel kleur en zelfs wat voorzichtig bloot aan de halsuitsnijding. Het is een gematigd optimistisch exemplaar: niet te kort en met een klein mouwtje, maar toch onmiskenbaar een zomerjurk.
Ik draag er laarzen onder in plaats van slippers uit realiteitszin. Maar hoewel mijn benen nog winterswit zijn, draag ik voor het eerst dit jaar geen nylons.

Mijn jurken en ik, wij zijn klaar voor de lente.

6 thoughts on “De jurk.

  1. De ijscreemcar passeerde zonet op de muide.
    De zot, het vriest bijkans. En toch zijn er nog zottere buren die een hoorntje bestellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *