Knipoog.

Deze week was vriendin B. hier en toen wij na het eten op de sofa een beetje aan het praten waren over leven, liefde, verre oorden en genetica; merkte ik dat B. naar onze kat keek (die een eindje verderop zat) en haar ogen dichtneep. Waarna de kat hetzelfde deed. En vriendin B. opnieuw. Ik vond dit een bijzonder grappig zicht. Het bleek echter niet zo bijzonder, want volgens B. doen alle katten dat en is het dichtnijpen van de ogen hetzelfde als zeggen “ik wil vriendjes zijn” of “all is good”.
Kijk, dat wist ik nu niet zie. Ik heb nooit kattentaal geleerd. Wij hadden wel de laatste weken opgemerkt dat Boogie heel vaak met zijn ogen knipperde, zo erg zelfs dat ik erover dacht om naar de dierearts te gaan, omdat ie misschien een een onsteking had ofzo.
Silly me.

Sinds die avond begroeten Boogie en ikzelf elkaar met ooggeknipper. En als ik zit te werken en hij ligt een eindje verder in de zon, dan communiceren we op die manier.

U moet het ook een keer proberen…

5 thoughts on “Knipoog.

  1. Tiens. Als kind had ik eens “ontdekt” dat een kat haar ogen sluit als jij hetzelfde doet (ik moest ze dan heel snel terug opentrekken om te zien dat zij hetzelfde deed). Erg leuk spelletje.

    Maar dat het ook iets betekent, dat is nieuw.

  2. ha, dat kende ik niet. maar als ik met mijn neus in de richting van mijn poes haar neus beweeg, dan komt die mij tegemoet. en dus doen wij nu en dan eens neuze-neuze …

  3. Saarjte,

    Als je poes dus met zijn neus je aangezicht raakt wil dat zeggen dat jij zijn lievelingsmens bent. Heb ook zo een kat die dat voortdurend doet en mij begon het wat te vervelen maar nu ik de betekenis er van ken is er hier bij mij veel geneuzeneus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *