Goeie mensen.

Ik vertelde een tijd geleden al over de trukendoos en over Lieven (Gili) en Annick, en hoe dat fijne mensen zijn.
Nu zijn Gili en Annick niet alleen fijne mensen, maar ook *goeie* mensen. Al zes jaar organiseren zij de comedy marathon voor de rioolkinderen uit Roemenië, want een vriendin van hen die helpt die gastjes aldaar. Gili en Annick zijn graag geziene mensen, dus gaat de helft van grappig Vlaanderen daar gratis optreden voor het goede doel en komt de helft van Westvlaanderen kijken.

Eerst was het in hun eigen Trukendoos-zaaltje om doen, maar wegens immens succes sinds een paar jaar in de stadsschouwburg in Kortrijk. Dit jaar waren de kaarten na twee uur uitverkocht en werd er een extra dag ingelegd, die ook uitverkocht is. Fijn is dat.
Gisteren dus naar Kortrijk getrokken, voor de eerste avond. Een uitverkochte stadsschouwburg (900 man is dat, denk ik), een fantastische sfeer in de zaal en vier uur comedy zorgden voor een geslaagde avond. Bovendien was het ook achter het podium bijzonder sfeervol: Annick had quiche gemaakt en cake gebakken, er was bier en wijn en een groot deel van de vrouwen en vriendinnen waren ook meegekomen. Het was precies een familiefeest, maar dan met niet één maar 12 nonkels onnozelaars.

Volgend jaar komt er weer eentje, en dan moet u echt een keer kaarten bestellen. Het is de moeite.

3 thoughts on “Goeie mensen.

  1. Indrukwekkende affiche alleszins.

    En ook de moeite: de schouwburg van Kortrijk. Pas gerenoveerd, in het roze en met moderne glasramen. Ge zijt ervoor of ge zijt ertegen. Maar ik vind het spectaculair mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *