i. is eigenlijk een beetje een bridget jones.

Of hoe Kerygma definitief een online chick lit werd.

Het is onderhand wel duidelijk: mijn stop-eens-met-roken-project is duidelijk een succes te noemen. Ik heb de kaap van drie maand overschreden (*gejuich*) en kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik nog slechts zelden zin heb ik een sigaret (*the crowd goes wild*).
Bijwerking van het stoppen met roken is echter dat ik een beetje zwaarder geworden ben (*Boe-geroep*). Dat is de logica zelve: ik had mezelf toegelaten om drie maand lang geen aandacht te besteden aan gewicht, wegens alle energie nodig om van de nicotine af te geraken. Taart en snoep en chips en cola en popcorn en ijsjes werden dan ook met kruiwagens tegelijk aangevoerd toe onzent. Nu deze sperperiode echter achter de rug is, is de kogel door de kerk en de teerling geworpen: sinds vandaag is i. op dieet. Zowaar een nieuw projectje, inderdaad.

Waarschijnlijk krijgt u dus de komende weken heel veel te lezen over gezond eten en honger en kilo’s die smelten als sneeuw voor de zon. En ik zal zagen en ambetant doen en mensen uitschelden zonder werkelijk gegronde reden, bijvoorbeeld alleen maar omdat ge sletje van de week zijt in tetteneiland (Rowena! Ge zijt een kalf, kind!) of omdat ge nen degoutante mens zijt (Tom! Laat Katie toch roepen als ze wilt!).

Spannend dat dat hier gaat zijn, maat.

8 thoughts on “i. is eigenlijk een beetje een bridget jones.

  1. Mmm, vind ik hier nu toch wel toevallig het verloren gewaande kookboek van de Boerinnenbond in het onderste schof in een van mijn keukenkasten die ik eigenlijk bijna nooit opendoe? Uit 1960 toen ze nog gerechten konden maken met échte boter en volle melk en al… Ik denk dat ik een paar chocoladetaart recepten ga online zetten op mijn blogje. *Evil grin*
    (Bwof en daarbij, volgens mij telt uiteindelijk nog altijd de inhoud en niet de verpakking.)

  2. zelf net een kleine 10 kilootjes lichter en een heleboel centimeters dunner zijnde, moet ik zo’n initiatief wel hardop aanmoedigen. Persoonlijke vaststelling: hoe meer kilo’s je verliest, hoe meer energie er blijkbaar vrijkomt voor nog meer nieuwe projectjes.

  3. Niet te streng zijn voor jezelf, i. Veel groentjes, veel water en een mooie traditie in ere herstellen: taart op zondag, een klein stukje eens te week om het vol te houden. Het mag ook op een andere dag, zolang het maar niet alle dagen is 🙂
    En ik geef k. gelijk, na vier kilo kwijt te zijn (op acht weken), voel ik me stukken beter en energieker…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *