Ring of fire.

Santa Boogie is niet alleen de meest swingende kat van heel Sluizeken-Ham, hij is ook bijzonder nieuwgierig.
Gisterenavond was ik dinges aan ‘t maken voor bij de boterhammen. Een salade caprese, een beetje verse tonijnsla en een kommetje zelfgemaakte eiersalade. Voor dat laatste had ik dus een eitje gekookt en toen ik de kom van het vuur haalde om het ei te laten schrikken onder koud water, hoorde ik een ijselijk gejank en zag uit mijn ooghoek een zwart-wit-gevlekt beestje van het vuur wegspringen.

Onze kat heeft bij deze proefondervindelijk mogen leren dat (a) een elektrisch vuur warm blijft ook nadat het uitgeschakeld is en dat (b) nieuwsgierigheid niet altijd zo interessant is voor een poezebeest.

De haartjes rond zijn pootkussentjes zijn helemaal verschroeid en hij mankt een beetje. We hebben wel zijn poot een kwartier onder stromend koud water gehouden, want Santa Boogie natuurlijk helemaal een feest vond.

2 thoughts on “Ring of fire.

  1. Ik verschiet daar nie van. Ik heb da beest vorige week nog in een niet afgekoelde oven zien kruipen. Om daarna een dutje te gaan doen in de afwasbak. Totaal geschift beest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *