Zo is er maar één.

Woehoe-heiho! Wat zien wij daar? Het is een muziekprogramma op de lichtbak. Tijd voor een live-verslag, me dunkt.
Het wordt gepresenteerd door het meisje Yasmine. En dat is volgens Meneer Lienweb “een enorme krote”.

First up: Peter Van Laet met Kronenburg park van Frank Boeijen. En we mogen al direct met een bekentenis beginnen. Ik kan Van Laet zijn gezicht niet zien en het is een arrogante lul, maar boy-oh-boy, zijn uitspraak is lekker. Bovendien hebben een heleboel jongemannen die ik ken in vervlogen tijden handjeklap gedaan op “Geef mij een teken van leven”. Long story, don’t ask.
Op Frank Boeijen heb ik indertijd flink gepuberd, en op Kronenburg Park in het bijzonder heb ik menig traan geplengd over verloren liefdes. Schoon. En ik kan dat nog altijd volledig meezingen….

De tweede is het meisje Dex. Barbara zingt van de man voor wie ik ook al een enorme boon heb: Raymond van het Groenewoud, dames en heren. Raymond is zwaar ondergewaardeerd in Vlaanderen, vind ik. Vlaanderen Boven is echter niet zijn beste nummer.
En Dex zingt dat met teveel country in haar stem. Dat kreetje altijd maar zeg. Haar maagring zal een beetje te hard spannen, denk ik. Maar terwijl we het erover hebben: mag ik u de Ballades-cd van Raymond van harte aanbevelen? Uiterst geschikt voor nachtelijke roadtrips op donkere autostrades.

Zeg me van Johan Verminnen is het volgende liedje en de genaamde Tura, Will brengt het.
Hij heeft een lelijke plastron aan. “Zeg me” is een mooi nummer, maar ik moet Will Tura zo niet. Zijn uitspraak is *niet* lekker.
Oeh. Het is met een kindjes-koor. Oh my. Aan de andere kant: wel leuk voor die kindjes dat ze op de lichtbak mogen komen…

Olé. Ze tonen Willy met “Vlaanderen de Leeuw”. Dat was een wijs liedjen, en die mens had iets met leeuwen, blijkbaar. (remember: ik draai hier rond en rond en rond….)
De rest uit de ronde grappige liedjes ken ik niet.

Kommil Foo! Ik heb het voor Kommil Foo! Die zijn lief en schattig en zo’n zoetekes. En als ge dat vraagt op een terras dan zwaaien die naar jarige mensen. En als ge die vraagt om te schrijven voor Gentblogt, voor niets en gratis, dan doen die dat. En die hebben ook eens iets kweeniehoe wijs gedaan op de Brugse Poort. Buurtrock of zoiets. En daar heb ik staan bleiten voor dood van ontroering. Long story, don’t ask.
En ze zingen Louis Neefs. Mijn mama hoort dat graag. Ik ook wel, want die kon schoon zingen. Aan het strand van Oostende.
Het is ongelooflijk schoon. Ik ben er van gepakt.

De ketnet-kids doen ook mee. België van Het Goede Doel.
hm. Ik vind het origineel beter. Hoewel ze allebei wel een aangename stem hebben. Maar op een bepaalde manier passen hun stemmen niet goed samen. Er is geen blending ofzo. hm.

Oh. Wim Sonneveld. Bweirk. Dana Winner.
Oh. Het Dorp. Bweirk. Fake plastieken Barbie.

6 thoughts on “Zo is er maar één.

 1. Mmmm, ik was voor Barbara…

  Dana Winner-fans zijn gewoon aartsgevaarlijk!
  Die infiltreren zelfs in éénprogramma’s terwijl ze bij VTM zouden moeten blijven 😉

 2. Kommilfoo, keilieve en keischattige jongens, één ervan zei onlangs nog in de Standaard dat hij al Dostoïevski las toen hij 7 was.
  Toen ik 7 was was Dostosmurfski nog te hoog gegrepen voor mij. Vandaar waarschijnlijk de was was stijlfout.

 3. Niet kunnen kijken wegens aan het werk, maar de eerste aflevering gezien waar die plastic Kate Ryan bewees dat ze wel degelijk kan zingen. Al is “Mia” van Gorky natuurlijk een cadeau, een beest van een nummer. Ach, niets boven “Amsterdam” van Kris De Bruyne (heb hem jammer genoeg enkele weken geleden zijn eigen nummer slecht zien coveren in “Klienkunsttijd”)en “De zotte morgen” van Zjef Vanuytsel natuurlijk. En nog iets… als mijnheer Lienweb heb ik vaak de eer en het bovenmaatse genoegen om de genaamde Yasmine vaak te zien in het gebouw, we hebben nu eenmaal dezelfde werkgever. En jawel, een kermis voor de hormonen!

 4. Dana Winner-fans zijn gewoon aartsgevaarlijk!

  Allé, mijn pa zal ‘t graag horen… Een VTM-kijker is em echter niet meteen. Een Dana-fan echter des te meer, wat meteen leidde tot de betere jeugdtrauma’s van mij.

 5. heb toevallig ook die mia gezien. ongelofelijk hoe je met zulke goeie muzikanten toch een liedje zo kunt verknoeien. Lapsteel in Mia? what are you thinking vanstiphout! Kleine gitaarsfeernootjes voor als er niet gezongen wordt? in mia, no fokking way! En Kate deed witney houston krulletjes, in Mia! One way ticket naar athene, zeg ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *