Orchidee.

Ik ben zot van orchideeën. De bloemen hebben iets ongelooflijk fragiel en sierlijk. Tegelijkertijd zien ze er een klein beetje gemeen uit, vind ik. En hoewel een orchidee er zeer teer uitziet, is het een verdomd taaie plant: wij hebben er hier in huis staan waarvan we dachten dat ze morsdood waren die nu weer bot maken.

Recent heb ik mijn hoofd gestoken dat ik een paar orchideeën met luchtwortels wil voor in de living. Ik wil dan een ijzerdraad constructie aan de muur (zoals he voor een wandlampje zou hebben) en dan moet daar een orchidee inkomen. Ik zie het al helemaal voor mij: onze woonkamer krijgt spontaan de allures van een tropisch regenwoud met die exotische dingen aan de muur. Santa Boogie wordt een kleine tijger en wij zijn altijd een beetje op reis.

Nu alleen nog lief overtuigen dat het een goed idee is en argumenten als “bloeit maar een paar maand per jaar” vakkundig weerleggen.
En uitzoeken waar die spullen te koop zijn, natuurlijk.

4 thoughts on “Orchidee.

 1. Ik ging je naar dezelfde plaats sturen: de collectie is enorm. Maar een hangende orchidee is iets anders: meestal zijn dat planten die een enorme vochtigheid nodig hebben en dus niet te houden zijn behalve in speciaal bevochtigde ruimtes. Maar ga alleszins langs: het zijn eerlijke mensen die je zeer goed inlichten over welke orchidee al dan niet mogelijk is in jouw huis. Ze gaan je niets “aansmeren”.

 2. Geachte meneer,mevrouw,
  Ik zou graag willen weten of u ook orchideeen verkoopt zonder stok. Alvast dank voor het antwoord.
  Met vriendelijke groet
  marijse pel

 3. beste Marijse,

  De drijvende-, hangende – en kruiporchideeën zijn uitgeput voor de rest van dit seizoen. Blijft u de blog volgen, dan blijft u op de hoogte van eventuele nieuwe beleveringen.
  Alvast dank voor uw interesse !

  @ Kerygma : gij verzorgt uw klanten niet !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *