Weight Watchers.

Haha!
Ik heb gezelschap gevonden in mijn weegschaal-gevecht: Lien heeft ook besloten zwaar tot actie over te gaan, naar aanleiding van een kleine teleurstelling dit weekend.
Aangezien ik na 1 week al volledig ontmoedigd was van mijn dieet, besloten we het een tikje anders aan te pakken deze keer.
Meteen een mailtje gestudeerd naar vriend T., die gedoctoreerd heeft op vetpercentages en dat soort dingen. Denk ik. (Hij doet alleszins iets met eten en wat gezond is en al. En hij zegt al jaren dat ik teveel vet en te weinig spieren heb. Grmpf.)

Ik citeer:

Schrijf gewoon eens op wat je allemaal eet en drinkt, gedurende 7 dagen en wees correct met jezelf en bekijk dan eens het ganse plaatje. Je zal zien dat hier en daar het schoentje wringt.

Dus daar beginnen we mee. En de techniek helpt ons daarbij, inderdaad.
Lien en ikzelf hebben een elk een google calender aangemaakt en houden daarin bij wat we eten. En we hebben toegang op elkaars kalender, wat zorgt voor sociale controle.

Ik heb ook zo’n tabel waarin ik mijn eten kan plakken en die dan berekent hoe ongezond ik heb gegeten de voorbije dag. Vandaag had ik beter die preparé (6 gram vet voor 1 boterham! ZES!), dat ei (6, eveneens. Vettige beesten, die kiekens) en die emmental op mijn macaroni (9 gram op 30 gram kaas. ieks!) gelaten, zo blijkt.
Voor eiwitten en koolhydinges zit ik onder de toegestane waarde. Joepi.

Morgen ongetwijfeld meer spannende verhalen uit het boeiende leven van de dieet-i. ! Olé!

6 thoughts on “Weight Watchers.

 1. zelfde strijd, zelfde frustraties 😉
  pogingen tot lopen doe ik ook; momenteel in verbouwingen en blijkbaar de perfecte uitvlucht om quasi niet meer te lopen.. en voor het gewicht een killer van formaat..
  interesseert me wel wat je ‘dieet’ betekent

 2. Niet vergeten dat een beetje vet noodzakelijk is voor een gezonde werking van het lichaam, maar préparé en gehakt zijn caloriebommen

 3. Ik wil in totaal zo’n 7kg afvallen en ben daarom maandag begonnen met weightwatchers, ik ga niet naar de sessies maar volg wel hun ‘dieet’. ‘k Moet zeggen dat het echt wel werkt, op twee dagen is er al een kleine kilogram af.

  In het begin gaat het natuurlijk snel, maar in principe zou je met het systeem 750gr per week moeten kunnen afvallen en nee, je moet niet alles wegen enzo

 4. ooh, en mogen de andere strebers ook die excell-sheet?

  wij houden ons strak aan ons beweegplan, al 6 weken en ga nu 2 tot 3 keer per week actief sporten en let op mijn eten, drink minder glaasjes wijn hier en daar en veel minder koffie.

  resultaat: dikkere billen 🙁
  zou liggen aan een “stabilisatieprocess”… jahaaa….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *