Het dieet. (Addendum)

Het vorige om maar even te zeggen hoe belachelijk al die dieet-toestanden wel niet zijn. Je hoort echt de meest absurde dingen. Terwijl het eigenlijk zeer simpel is:

1. schrap frisdrank en alcohol
2. drink minimum 2 liter water per dag
3. schrap snoep, chips en chocolade
4. eet veel fruit en veel groenten
5. eet 150 gram vlees (kip, kalkoen, mager rundsvlees) of vis per dag, dat je bij voorkeur grillt
6. eet geen (GEEN!) mayonaise
7. vervang brood door rijstkoeken
8. neem lichaamsbeweging: rij met de fiets, neem de trap, wandel…

19 thoughts on “Het dieet. (Addendum)

 1. Zeer simpel. Alleen. Lekkere dingen bevatten veel meer kcal. Als ik mag kiezen tussen een appel en een reep chocola weet ik het wel. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Pasta, brood en patatten kan en wil ik niet van mijn menu schrappen. Veel te lekker. Met mate en combineren met gezondere dingen zekerst?

 2. Ziet er al iets beter uit, maar de vraag is natuurlijk of iemand er ook maar in slaagt om iets voor de rest van zijn dagen volledig uit zijn menu te schrappen.

  Dat is wat diëten doen: mensen voorleggen dat ze nooit nog chips en chocola mogen eten, en dat is een hele uitdaging die je aangaat, geloof me vrij.

  Dan vind ik wat weight watchers doet bijvoorbeeld veel haalbaarder: je mag alles eten, maar met mate. Heb je zin in chips? Eet er dan, maar hou het bij een klein bakje. Alles beter dan jezelf te folteren door lekkere dingen voorgoed te ontzeggen en al.

  En boven alles je gezond verstand volgen: kiezen voor verse groenten en fruit, veel kip en vis eten en weinig vlees, zoveel mogelijk kiezen voor eten waar zo weinig mogelijk brol aan toegevoegd is, enzovoort.

  Succes! 🙂

 3. Het hangt ervan af wat je wilt en wat je moet bereiken, natuurlijk. Wij eten sowieso al gezond en behoorlijk evenwichtig: veel groenten en fruit, weinig vlees, altijd bruin brood,…

  De laatste maanden is het vooral het snackgedrag dat ietwat ontspoord is: ik heb mijn sigaret een beetje vervangen door snickers en pickles-chips, vrees ik. En daardoor ben ik vier kilo bijgekomen. En die moeten er weer af, denk ik dan.

 4. Oe ja, ik ken het verhaal van sigaretten vervangen…

  Wat bij mij helpt is zorgen dat ik massa’s lekkere en gezonde dingen in huis heb, en zo mijn nood aan snickers en andere brol verklein. Die probeer ik dan niet meer in huis te halen, al is dat niet simpel met een lief die leeft op chips en chocolade, vaneigens.

  En elke week een grote pot fruitsla maken wil ook wel eens helpen.

 5. Ik volg ook bovenstaand dieet, dus veel groenten, fruit, water, weinig vlees en veel beweging. Ondertussen langzaam aan 3 kilo kwijt die er ook effectief afblijven + dankzij de yogalessen ben ik aanzienlijk strakker geworden. De boodschap is blijven volhouden en geduld hebben! Je zal afvallen maar langzaam..en dat is zeker niet slecht want dan is de kans groter dat je die kilo’s voor goed kwijt bent!
  Ik ben ondertussen aan een nieuwe jeans toe want de vorige is veel te groot 😉

 6. Oef! Ik dacht even dat je echt helemaal gek geworden was… Er zijn mensen die idd van die gekke diëten volgen. Zieke geesten en zieke lijven zijn dat.

 7. Komaan 🙂

  “Het is belangrijk dat je daarna gedurende exact drie minuten op en neer springt, afwisselend van het ene been op het andere.”

  Moeha 🙂

 8. @buffie
  hoelang hou je het al vol? ik ben met collage F al bijna 6 weken bezig… niks nada rien…

 9. @missy_l

  Opschrijven wat je eet en drinkt, zo zie ik zelf het rapst wanneer ik eens buiten de lijntjes kleur, want meestal vind ik ook dat ik me aan alle groenten&fruit regeltjes hou, maar dan zie ik de glazen wijn, kaas in te grote porties,…

 10. Ik ken maar één regel bij diëten:

  1/ Eet ‘s avonds iets zeer licht.

  (2/ Voor de rest trekte uwe plan)

 11. Voor degenen die het echt eens willen testen heb ik twee sites.

  Over Gewicht: Een week hou je het vol om dat in te vullen, langer lukt het mij niet. Misschien zijn er mensen met meer doorzettingsvermogen?

  Mijn actieve voedingsdriehoek: Die controleert alle aspecten van een gezonde voeding, én beweging.
  Je regeltjes komen trouwens goed overeen met de voedingsdriehoek, die – zoals iedereen wellicht al weet – de blauwdruk vormt van een gezonde voeding.

 12. Ik vond je vorige uiteenzetting behoorlijk grappig.
  Getroffen door het absurde,
  en het sappige verhaal
  werd ik nieuwsgierig naar de appel met curry.

  Ben content dat het een grapje was.
  Zeker als ik die weektoestanden las -echt jek-
  Groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *