Awel?

Awel? Wat was me dat vanavond, vriendschap?
Zo op mijn zondagavond terwijl ik de dunne lende in de pan aan het gooien was, opeens telefoon van een nummer dat ik niet kende. Op zondag. De dag des heren. Het is proper.
En dan een manmens aan de lijn die zei “ge kent mij niet, waarschijnlijk. Allez, misschien kent ge mij van ziens wel, van in het jeugdhuis vroeger.” En ik die al de telefoon wilde afleggen, want vreemde manmensen die bellen op zondagavond, dat is nooit goed nieuws. Maar ik deed dat niet, natuurlijk, want ik ben goed opgevoed en plots zomaar de telefoon dichtleggen is onbeleefd.
Ik had dus beter afgelegd, want de manmens had mijn telefoonnummer van u gekregen, zei hij. Jaja, van u. Gij daar, die vorige week een uur naar die meneer zijn uitleg over financiële opportuniteiten hebt moeten luisteren en dan niet neen durfde te zeggen toen hij achteraf vroeg of ge nog geïnteresseerden kende. Dan hebt ge hem maar mijn nummer gegeven en gezegd: belt eens naar ons i.
Strak plan.
Goed idee.

Het is van uw familie dat ge’t moet hebben.

10 thoughts on “Awel?

 1. Een wilde gok: Hamburg Mannheimer? ‘k Heb ook zo eens ne oude kennis van uit het jeugdhuis aan de lijn gehad terwijl ik hem jaren niet gezien had… Zielig is dat.

 2. En die mannen gooien ook nooit een telefoonnummer weg. Bij hun opleiding hebben die dat erin geramd gekregen dat zelfs bij nee je na een paar maand best ook nog eens terugbelt. Wij hebben er hier soms ook zo een aan de lijn.

 3. @edith.
  Als er iemand uw nummer heeft doorgegeven dan zal het waarschijnlijk uw bloedeigen zoon geweest zijn. Want hij heeft mij ook gelapt.

  tsss.

 4. ik denk dat ik weet over wie het gaat. Er zit er maar één soms in het jh die voor die gasten werkt.

  ik heb hem in lang niet gezien dus vraag ik me af wie je nummer doorgegeven heeft.

 5. ben het eigenlijk absoluut niet zeker… veel te lang geleden vandaar de twijfel! i.! mij zo valselijk beschuldigen gisteren… tis van uw familie dat get moet hebben 🙂

 6. Het was wel degelijk “uw neef Tim” volgens de onbekende manmens.

  *wijst beschuldigend naar zogenaamde haas*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *