Vroeger was alles beter.

Vroeger was alles beter. Allez, helemaal vroeger niet natuurlijk, want toen waren er vieze ziektes als de pest en kindjes die tussen de katoenmachine geraakten met hun kleine vingertjes. En het vroeger dat een paar jaar daarna kwam, dat was ook niet beter: want toen waren er nazi’s en concentratiekampen. Maar vanaf daarna was volgens mij alles beter dan nu.
In de jaren tachtig, bijvoorbeeld, toen was alles beter. Behalve de gelkuiven en de epauletten in blazers, die waren niet zo goed. En dat van die atoomproeven en die koude oorlog: bezwaarlijk een fijn idee te noemen. En de muziek was ook maar kaka, nu ik eraan denk.
Vroeger was alles slechter!
Awoert voor vroeger!

Edoch. Eén ding was vroeger beter: Het Rad van Fortuin had een prijzenwinkel, toen.
Daarnet bij het zappen hebben we het immers gezien: nu niet meer. De winnaars krijgen nu gewoon geld mee naar huis. GELD! wat voor zever is dat nu? De hele sterkte van het programma zat precies in het uitkiezen van prijsjes. Neeen, Arlette, ge moet niet de broodrooster nemen voor 1000 frank, neem toch de duo-friteuse voor 1500 frank. Kalle.

Ik zeg u: het is niet te verwonderen dat VTM alsmaar meer kijkers kwijtspeelt. Als je de winkel afvoert, sja, dan heb je het een beetje zelf gezocht é.

11 thoughts on “Vroeger was alles beter.

 1. Ze zijn zo al anderhalf jaar bezig denk ik … maar ge hebt groot gelijk! Zonder de winkel is er hélemaal niks meer aan. And what’s with die touch-screen letters! Ik wil blokken die omgedraaid worden gedomme …

 2. Ach, en als er vroeger een duts was die in de laaatste ronde nog niets had gewonnen, dan kreeg die altijd een paar duizend frank van de winnaar en mocht hij ook nog iets kiezen uit de winkel, het toppunt van vertedering!

  You can’t do that on stage anymore…

 3. Just! Dat was ik al vergeten!

  “Ek eb noh 300 frangs over, dié mag André ‘én!”
  “Merci merci jos … ek pakke tons geiren diene fruitpers van moulinex walter!”

  Trouwens, die auto’s. Héél vroeger gaven ze daar Chrysler Voyagers weg en al hé!

 4. Compleet mee eens, die 250 frank die ze op het einde weggaven aan een medekandidaat was schitterend. Zonder de winkel hoeft het voor mij ook niet meer.

  Misschien een lezersbrief vergezelfd van een petitie ineenboksen?

 5. Verloren moeite, binnen een paar weken is het weer al eens definitief gedaan met trad naar het schijnt. Onze Luc is het beu.

 6. Ow! Jammer, jammer! Vroeger was het rad hét programma waarmee de VTM kon scoren. Geniale TV was dat! En awoert voor Luc overigens want de Walter Capiau deed dat véle beter vind ik.

 7. zonder winkel, geen show… en zelfs die (charmante) dame hoeft nu enkel nog maar de bordjes aan te tikken (alhoewel, daar twijfel ik ook aan, wrsch moet ze gewoon eens doen alsof) en hops! De letter verschijnt. háár aandeel in het spel is dus ook (nog meer) afgezwakt.

  Katrien 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *