Ergernis.

Gisteren was ik me nog maar eens aan het ergeren aan een aantal commentaren op Het Project. Soms wordt daar immers een hoop afgezeikt: brengen we foto’s van een nieuw zonnebloemveld in het Citadelpark, dan schrijft men “Voer voor vandalen en spelende kinderen. Dat veld zal geen week meegaan”. Schrijft Huug een stukje over het zwembad en dat het leutig was, komt er als commentaar “met de nogal waanzinnige openingsuren van de zwembaden mag je al blij zijn dat je sowieso ooit nog \’ns in het water als je er zelf zin in hebt.”

En ik weet, het is niet schoon van mij, maar ik ben dan het soort mens die zich daar blauw aan ergert en die aan de ontbijttafel dingen zit te roepen als :“Wat is er godverdomme aan de hand met de mensen, zo zeiken?” (en ik roep nog dingen dan, maar die zijn niet geschikt voor publicatie, vermoed ik).

Mijn lief kijkt dan op van zijn gazet en spreekt troostend: “ah, zoet, ge weet toch wat er die mensen te wachten staat? Zich zo druk maken en zo ontevreden zijn: dat is onvermijdelijk een maagzweer op hun dertigste, een depressie op hun veertigste en een hartinfarct op hun vijftigste.”

Ik ben dan maar gestopt met mij er druk in te maken. Ik heb geen zin in een maagzweer.

9 thoughts on “Ergernis.

 1. maar, maar… wie zijn dan die slechte mensen? Zij die zich opwinden over de openingsuren van een zwembad of zij die zich opwinden over mensen die zich opwinden…

  of als ge begint te roepen aan de ontbijttafel 🙂

 2. ‘t Is ongelooflijk.
  Anderzijds vind ik het dan weer leuk om die ‘zeikers’ keihard af te knallen en en overhoop te knikkeren met mijn onvermoeibaar en niet te stuiten levensvreugde en optimisme, ha!
  Bon, dit geschreven zijnde, waar ligt die spuit en de lijmsnuifzak alweer ?

 3. Ik wil van mijn middagpauze gebruik maken (kwestie dat de zeikers die daar anders problemen mee hebben zich niet moeten druk maken) voor het volgende:

  Ik beschouw mezelf niet als een druktemaker of een ontevredene, laat staan als een verzuurde, wat anderen hier dan ook mogen van denken…

  Ik erger mij niet zo makkelijk aan wat anderen zeggen en zeker niet als anderen zich druk maken of ontevreden zijn. Ik vind trouwens dat iedereen het recht heeft om zich druk te maken en om ontevreden te zijn. Dat het medium van internet de mensen toelaat om veel gemakkelijker ruchtbaarheid te geven aan die drukte of ontevredenheid vind ik zelfs een goede zaak.

  Het is blijkbaar zo dat men ook rapper in de pen kruipt om zich druk te maken of als men ontevreden is dan om te zeggen wat men goed vindt.

  Indien ik, als werknemer, als politieker, als echtgenoot, als vader… met heel wat aan het het hoofd, mij over veel zaken zou druk maken, ik zou niet anders moeten doen. Ik kom dagelijks tal van toffe situaties en momenten tegen die mij toelaten te genieten van het leven.

  Maar dat betekent niet dat ik mij soms druk maak of ontevreden ben, want dan… ben ik het al na een half uur vergeten.

 4. Hehe, ik ken het gevoel, i. Ik heb mij daar ook al eens druk in gemaakt, vraag mij dan af met wat dergelijke mensen ooit gelukkig kunnen worden. Soms denk ik te reageren, maar ja, de moeite niet van daar energie in te steken. Ik zou mij alleen maar meer opwinden. Gewoon negeren en laten sudderen.

 5. “Het is blijkbaar zo dat men ook rapper in de pen kruipt om zich druk te maken of als men ontevreden is dan om te zeggen wat men goed vindt.”

  Da’s helaas waar. Mensen zouden beter eens kijken naar hoe goed het hier is. Mensen kijken teveel naar wat ze niet hebben en wat een ander wel heeft. En zo kan ik nog eventjes beter.

  Alles kan altijd beter. Maar ik bekijk het leven liever langs de mooie kant. Veel aangenamer en het bespaart me een maagzweer.

 6. Niet iedere kritiek is per definitie vijandig, i. 🙂

  En maakt u daar niet druk in, spaar dat een hele week op en maak er dan een vlammende weblogpost van. Heu, wacht, daar lijkt dit al een beetje op. Hmm.

 7. Doe wel en zie niet om, jullie daar bij Het Project. Ge doet dat goed, jij i.
  En hopelijk blijven we samen van al die stress-dingen gespaard, want de gezondheidszorg is nu al niet te betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *