eFactornet.

Als het goed is, dan mag het ook eens gezegd worden. Vorige week kreeg ik een nieuwsbrief van eFactornet, en die doen blijkbaar aan hosting&domains. Ik had me daar niet op ingeschreven, maar het was een interessante nieuwsbrief én in beleefd en proper Nederlands, dus ik dacht: ah, waarom ook niet.
Vandaag echter bleek ik op korte tijd verschillende mailtjes te hebben van mensen die een reply hadden gedaan op die mailinglist. Iedereen van de mailinglist krijgt dan blijkbaar die reply.

Euhm. Net iets te veel van het goede en ik was dan ook al behoorlijk pissig over zoveel ongewenste mail. Bovendien zijn internetmensen die zo’n fouten maken niet echt mensen van wie ik nog handige tips krijgen wil. Ik dus naar de site van die mannen. Ik heb daar in de contactpagina een berichtje achtergelaten met daarin de dringende vraag om mij onmiddellijk uit hun bestanden te halen en eerlijk gezegd: het was nogal pover met mijn beleefdheid…een “beste” hebben ze gekregen, maar “groetjes” waren er niet bij (oe, wat ben ik toch een rebel en al).

Anieweeiz. Eén minuut en twintig seconden later had ik een vriendelijk mailtje van ene Ronny terug.

Beste,

Wij zullen het nodige doen en verontschuldigen ons voor de eventuele
overlast.

Met vriendelijke groet,
Ronny Weltens
eFactornet

Zo hebben wij dat gaarne zie. Snel antwoord en correcte afhandeling.
Dus, beste Ronny, als ik vanzeleven die sloebers van Dreamhost.com eens buitenschop, dan zal ik eens kijken wat eFactornet te bieden heeft. Op voorwaarde dat jullie tegen dan jullie mailinglijstje onder controle krijgen, afgesproken?

13 thoughts on “eFactornet.

 1. Ik heb die ook ontvangen en me daar behoorlijk aan geërgerd. Dat iemand een mail stuurt om zijn activiteiten bekend te maken totdaar, maar je ongevraagd een nieuwsbrief aansmeren vond ik minder. Nog minder vond ik het en helemaal pissig werd ik toen het nog niet zo simpel was om me te laten uitschrijven van dat ding. Het heeft me meer tijd gekost dan ik lief was. Zeker drie mails heb ik moeten sturen om dan te merken dat het op die manier niet werkte en ik dan nog eens die f*cking kl*te url moest copypeesten, enzovoort… Stel je voor dat er zo’n een tiental per dag binnenkomen dan zijn mijn avonden helemaal verknald.
  Allerbeste Ronny kan in het vervolg zijn hostingvoorstellen voor mijn part daar opbergen waar de zon nooit schijnt, grmbl.

 2. Ik ook gekregen, ook doodgeërgerd, maar uit algemeen principe niet gereageerd. Normaal gezien is het zo dat als je op die smeerlapperijen regaeert, dat alleen maar bevestigt dat je e-mailadres ook echt gelezen wordt.

  Vieze catch-22-situaties.

 3. @Michel, daar dacht ik ook eerst aan en wou het meteen wegkieperen, aan de aard van de mail kon je echter zien dat het toch anders was dan ordinaire spam. Alhoewel dit eigenlijk nog erger is als dit een trend gaat worden.

 4. zal wem 1 spampunt gekregen hebben van de spam assassin server waar ik het naartoe gestuurd heb 🙂

  Dat halfbakken kwakzalvers spamsturen , daar kan ik al niet tegen.. zij moeten dat ook niet doen en worden op de zelfde manier door mij bejegend 🙂

 5. Heb ik ook gekregen op m’n werkmail. En werd ook overspoeld met rare mailtjes daarna. Heb ze dan maar ‘geblacklist’, zoals dat bij webmail heet.

 6. Ben op zoek naar betaalbare hosting met bruikbare statistieken over webbezoek. Tot dusver heb ik alleen efactornet gezien als aanbieder met én gunstige tarieven én Urchin 5 statistieken. Ik overweeg sterk binnenkort over te stappen naar efactornet, mijn huidige provider, Hostalia, is een van de betere in Spanje, maar hanteert geen programma voor gedetailleerde statistieken.

  Wat betreft ongewenste mails, ik maak me daar inmiddels niet meer druk over; je raakt geoefend in het steeds sneller herkennen van bepaalde mails, het kost me meestal minder dan een minuut per dag om ca. 40 of meer mails ongelezen te verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *