Venkel en koolrabi.

In de categorie: maak eens een groente klaar die in bijna geen enkel kookboek te vinden is! Koolrabi, jawel. Gecombineerd met venkel zowaar.

U heeft nodig: een koolrabi en een venkel, een bosje lente-uitjes, een paar takjes salie, twee teentjes knoflook.

Schil de koolrabi en snij in stukjes. Kook een paar minuten in zout water en laat dan uitlekken in een vergiet.
Warm een wok met een een scheutje olijolie en bak daarin de fijngesneden venkel tot die halfzacht is. Voeg de knoflook, in schijfjes gesneden toe en even later ook de venkel en driekwart van de lente-uitjes.
Laat een paar minuten sudderen.
Voeg de salie, die je eerst met veel enthousiasme hebt fijngesneden toe, en bak nog een minuutje.

Vlak voor het serveren meng je de ongebakken lente-uitjes erdoor en haal je de peper- en zoutmolen nog eens over het geheel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *