Mijn mediaprofiel.

huhuh. verbazingwekkend accuraat, om eerlijk te zijn…


Prikkels & Avontuur

Het leven is voor jou een grote ontdekkingsreis. Je bent steeds op zoek naar uitdagingen en nieuwe dingen. Dat zie je ook aan de manier waarop je tv kijkt: programma\’s als De Parelvissers en The Office stimuleren je geest.

En je zin voor avontuur wordt aangewakkerd door Peking Express en Expeditie Robinson. Je houdt van vernieuwende televisie: je gaat bewust op zoek naar programma\’s die de grenzen van het medium aftasten en verleggen, ongeacht op welke zender ze getoond worden.

Die grenzen verleg je zelf ook op internet: je kickt op games waarbij je mentaal gigantisch wordt uitgedaagd. Je hebt een weblog (of je wil er zo snel mogelijk één) waar je je eigen filmpjes, foto\’s en muziek op zet.

Je wil voortdurend gestimuleerd worden en bent gewend om te chatten met je MP3-speler in je oren en een half oog op de tv gericht.

Van slechts één ding tegelijk doen ga je geeuwen. Je brengt uren door op het internet: je haalt je nieuws op internet, doet je boodschappen op internet, maakt vrienden op internet en telefoneert via internet.

Maar bovenal wil je gewoon je eigen ding doen en een uniek leven leiden.

Kortom:

* 10% van de mediabehoeften valt onder deze groep.
* Opvallend is dat meer vrouwen dan mannen deze behoefte hebben.
* Deze behoefte wordt vooral ingevuld door internet en digitale tv.
* Studio Brussel is de favoriete zender.

Doe zelf de test.

7 thoughts on “Mijn mediaprofiel.

 1. Bij mij is’t Gezelligheid & Contact en ook wel Dromen & Ontspanning … en dat klopt van geen kanten. Van geen kanten!
  Hokjes, wie duwt je er in en waarom …

 2. Wat een opvallend ‘onopvallende’ enquète naar wat de kijkers willen zien op (en doen met) de treurbuis, zeg!
  Enfin, ik ben dus: een Status & Knowhow mensch, huh.

 3. Ik ook van dat: prikkels en avontuur.

  Wat een ongelooflijk beuë show gisteren weer. Iemand moet de mensen van eén eens vertellen dat testjes op tv zwaar sucken. Ik heb het welgeteld 15 minuten volgehouden en ik heb daarna nog zeker een half uur met mijn ogen gerold.

 4. Ik behoor blijkbaar tot “dromen en ontspanning”. Met een beetje “prikkels en avontuur”. Tja. En de uitleg klopt langs geen kanten bij mij. Maar ja, ik ben dan ook iemand die tv vooral gebruikt voor sport, kitsch en kolder en om me eens goed te ergeren of eens goed te lachen met de mediageilheid van veel wezens op aarde. En vaneigens, ik ben eerder een radiomens! 🙂

 5. @Asfaltkonijn: Per toeval suggesteert (sic) men alleen maar tv- en radiozenders van de vrt \”¦ Ben je daar zo zeker van?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *