Frankrijk.

Wij gaan deze zomer naar Frankrijk.
Frankrijk is groot en onoverzichtelijk, vind ik. Maar aangezien de helft van Vlaanderen naar La Douce France op groot verlof gaat, kan het internet naar alle waarschijnlijkheid soelaas brengen…
– Wat zijn uw favoriete plekjes in Frankrijk en waarom?
– En heeft u daar dan ook een fijn adres om te logeren (chambre d’hote? Een camping? Een hotel?)
– Zijn er websites die u altijd gebruikt om uw reis voor te bereiden?

Roept u maar!

25 thoughts on “Frankrijk.

 1. Wij gaan deze zomer naar de Loire; voor de wijn, de kastelen, de natuur, de kaas,… en de wijn!

  Tipsverzameling nr.1 blijft voor ons de Trotter.

  Met je streek van bestemming en chambre d’hote in google kom je ook een heel end.

 2. Wij zijn een paar jaar geleden naar Les Issambres (nabij Fréjus en Roquebrune) geweest in Zuid-Frankrijk (20 km ten Noorden van Saint-Tropez). We hadden een camping op 15 km van de kust. Twee oudere mensen (très sympa)houden de camping (zonder luxe) open. Die camping was een verademing vergeleken met de 4sterren campings aan de kust zelf. Wij hebben de camping op goed geluk gevonden maar best is toch vooraf te reserveren (dienst toerisme Roquebrune). De streek is ook ideaal voor fietstochten, er is een meer, veel lekkere meloenen en pastis à volonté.

 3. In Frankrijk kunt ge niet verkeerd zitten. Bourgogne is mooi, Provence, Côte d’Azur. Ook schoon: de Aude, streek rond Carcassonne, wel redelijk ver.
  Narbonne-plage is ook aangenaam. En Olargues, zoals iemand hierboven zegt, is een fraai gelegen dorpke dat een goed uitvalsbasis is voor alles in de Languedoc.
  Let ook op de dorpjes Quissac en (vooral) Sauve, in de Languedoc, zo’n 30 km van Nîmes.

 4. Wij gaan al voor het derde jaar naar een camping ruwweg tussen Nimes en Arles. Ongeveer 90% van de ‘toeristen’ daar zijn Fransen, sporadisch een Zwitser of een Belg en af en toe een verdwaalde Nederlander. Ik hou dit adres dus wijselijk verborgen, grof geld zou eventueel helpen 😉

 5. Mijn voorkeur, in Frankrijk, gaat uit naar de streek van Aude & Hérault omwille van de afwisseling: zee, bergen, grote steden, kleine dorpjes, geschiedenis, … maar dat heb je waarschijnlijk wel overal in Frankrijk.

  http://www.guidevacances.com ziet er op het eerste zich misschien een amateuristische website uit, maar ik heb er al dikwijls goede adressen van campings en vakantiedorpjes op gevonden.

 6. Als je zo weinig mogelijk Belgen en noorderburen wil tegenkomen, één tip: Bretagne! Op twee weken tijd hebben wij er maar één auto met Nederlandse nummerplaat gezien.
  Op http://www.france-bonjour.com vind je veel adressen/telefoonnummers/e-mailadressen van logement allerhande. Als je naar Normandië zou gaan, daar heb ik nog wel een paar goeie chambre d’hotes-adresjes (oa een waar de kamers een bubbelbad/massagedouche hebben, en niet eens duur!).

 7. Mijn voorkeur de Provence (het accent mmmmm), Languedoc en Midis Pyrenées. Er is daar een attractiepark over de prehistorie waar je zelf van alles mag proberen, wel tof.
  Als je gaat kamperen, zou ik campings voor gezinnen vermijden, zeker als je wil gaan rondtrekken want die gaan er nogal eens vanuit dat je alles toch al mee hebt waardoor ze zelf weinig voorzien van infrastructuur en die mensen kennen elkaar vaak al van vorig jaar en de jaren ervoor, waardoor je nog al eens buitengekeken kunt worden.

 8. Het summum van rustig Frankrijk is het uiterste uithoekje van Bretagne. Dat heet ‘Finistère’ en betekent letterlijk ‘het einde van de wereld’, dat zegt alles. Met overigens een leuk klimaat: niet enkel Bretoens weer, maar ook stukjes tropisch (jawel) op de plekken waar het kanaal en de oceaan in mekaar stromen.

  Wij hadden onze vertrouwde Trotter mee, maar die was niet uitmuntend voor dat stukje Bretagne.

 9. als je graag gaat surfen: de kust rond Biarritz
  als je graag gaat snowboarden: de streek rond Avoriaz
  als je van rust en groen houdt: departement Corrèze met een sublieme chambre d’hôtes “Le Parc des 4 Saisons” (jammer genoeg al volgeboekt voor deze zomer wegens ook in ‘Logeren bij Belgen’) = http://www.leparc.info
  En als je in de Baronnie zou gaan, mag je Frank de groeten doen van mij

 10. Bourgogne: zeer mooie streek en niet eens erg ver rijden.
  Domaine de l’eperviere
  Geen al te grote camping, vrij rustig. Een goed restaurant, de snacks komen uit dezelfde keuken (!). Mooi zwembad. Vorig jaar geboekt via Eurocamp, met de kids dus. Het was erg heet toen we er waren.
  Jaren geleden deden we op de terugweg uit het Zuiden de Bourgognestreek aan. Cluny is de moeite! Ter plekke is er een goeie jeugdherberg “Cluny Séjour”

 11. Wij gaan al weer een paar jaar naar Domaine Le Poteau.
  Staan rust, mooie natuur en een goed glas wijn hoog op uw kampeerverlanglijst genoteerd? Ga dan eens kamperen bij deze Nederlandse wijnboer in de heuvelachtige Franse regio “Gers”. Werkelijk een kalmte-paradijsje waar we in de avonduren gezellig van een goed glas wijn, eten en de gezelligheid onderling kunnen genieten.

 12. Kennen jullie de Drôme al?

  Wij vonden er een huis, werden stapelverliefd op de streek en zijn nu gestart met een Chambres d’hôtes !

  De Drôme ligt net voor de Provence, tussen de Alpen en de Ardèche. De natuur is overweldigend, en het klimaat is net als de Provence mediterraan.

  Uiteraard van harte welkom!

  Meer info op http://www.lesareymond.com

 13. En ook wij vinden Frankrijk een pracht land. Kijk wij wonen er nu sinds november 2006 en hebben er een chambre d’hotes in de midi Pyrenées.
  Wij heten je van harte welkom in ons landhuis ‘domein Gajolles’ in Bonas (32410) met vijf gastenkamers (2 tot 4 personen) voorzien van alle comfort. Wij laten je de dag instappen met een stevig ontbijt.
  Lente, zomer, herfst en winter ontvangen we graag mensen die willen onthaasten en een echt vakantiegevoel willen beleven. Luieren aan het zwembad, sportief, cultureel, culinair…. .
  Kortom helemaal hoe je het zelf graag wilt.

  Het leven in de Gers is genieten van de gastronomie, de muziek, de stierengevechten of de rust. Iedere bocht verstopt een ander vergezicht.

  Tot binnenkort?

  Tinne Pouleyn & Patrick Michiels
  Meer informatie vind je op onze site :
  http://www.gajolles.com of +33.562 58 04 91

 14. Hoi ik ben aan het rond kijken omin de provence te gaan trekken. eigenljk willen we overal twee daagjes blijven en dan per fiets of liftend verder trekken naar het volgende dorp. alle adressen van Campings en budjet vriendelijke jeugherbergen zijn meer dan welkom. Weet er iemand leuke adresjes op de route monclus.. barjac en castillon.
  groetjes frank
  f68felix@hotmail.com

 15. Als je net iets meer wil dan een kamer, logeer dan eens in een typisch franse gîte: ruime living, eigen keuken, 2à3 slaapkamers en privé badkamer(s), enz. Met zwembad, bbq en grote tuin (2ha). Kijk voor een volledige beschrijving en foto’s op http://www.au-clair-de-lune.com. Staan trouwens ook vermeld op logerenbijbelgen.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *