Ziek.

*Let op. Vies verhaal over uitwerpselen allerhande. *

Deze ochtend, rond een uur of vijf, komt Santa Boogie hartstochtelijk miauwen aan onze slaapkamerdeur. Lief, half slapend, staat op om de terrasdeur open te doen, zodat het beest een beetje op de daken kan ravotten. Rond zeven uur, ik pas wakker, sta ik beneden een kop koffie te maken. Opeens hoor ik een klagend, zacht gejank en voel ik een pootje op mijn voet. Daar staat Santa Boogie. Helemaal zielig naar boven te kijken. Een beetje trillerig. En onder de kaka.
Het beestje heeft blijkbaar diarree (en hij moet ook overgeven, bleek later vandaag) en ik heb hem dus voor de derde keer op minder dan een week gewassen.
Nu, uren later, is hij nog steeds superzielig. Hij ligt daar maar een beetje te liggen. En hij speelt niet. Ik ben er helemaal het hart van in.

5 thoughts on “Ziek.

  1. dat beestje heeft gewoon poezen-salmonella. het loopt de hele dag op daken waar duiven, meeuwen, half-uitgestoven-mussen, … en wie weet wat nog schijten. Met dat warme weer drinkt het daar ergens die troep uit een goot en prijs natuurlijk. Hou het een week binnen op degelijk water en probleem zal wel opgelost zijn.

    PS: een ontwormingsmiddel helpt meestal ook daar dit veelal de root-cause is.

  2. Ja, ik moest ook direct aan salmonella denken. Mijn hond heeft dat ook al twee maal gehad door van onze vijver te drinken met de eerste warme dagen. We hebben haar wel medicamenten moeten geven. Misschien toch best eens bij de dokter gaan als het morgen niet beter is? Altijd gevaarlijk dat ze uitdrogen he…

  3. Zielig als een kat ziek is. Mijn nieuwe kattin was ook ziek, ze had (40.2° C) koorts! Gekukkig is ze nu genezen en zo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *