Via De Standaard.

Ben ik eigenlijk de enige die me blauw ergert aan het feit dat ze op het weblog van De Standaard nooit vermelden van waar ze hun informatie halen? Zo onbeleefd. Dan lees je een topic al een paar dagen op weblogs allerhande en vermeldt iedereen netjes: via zus, zo, x of y. En dan komt het op DS-weblog alsof ze alweer eens zelf al surfend op de golven van het grote web op de leuke nieuwtjes en linkjes zijn gestoten. Toevallig. Aja, want ze zijn trendsetters, daar bij de gazet.

Als een gazet van webloggerken wil doen (speciaal voor jou, Liza, speciaal voor jou), dan zou die gazet misschien beter beginnen met de ongeschreven omgangsregels een beetje te respecteren, niet?

(Het is een hele middag deliberatie geweest, dus mijn kop doet pijn en ik heb een slecht humeur. Morgen is er een hele *dag* deliberaties en ik plan dan iets te schrijven over mensen wiens RSS-feed op mijn zenuwen werkt. Beware.)

update: soms doen ze het wel, blijkbaar. in 5% van de gevallen ofzo.

12 thoughts on “Via De Standaard.

 1. Hèhè… Dan zal ik speciaal voor u nog eens van geërgerde lezer doen, i.

  *ergert zich weer eens lekker*

  En al.

  🙂

 2. Die 5 % van de gevallen is enkel wanneer ze merken dat het maar eerder gesignaleerd is op één (of soms 2) weblogs. Dan kunnen ze niet onder die bronvermelding vandaan. Doet me trouwens denken aan Linke Boel bij Humo. Net dezelfde herkauwde linkdumps.

 3. osn liza zou beter ne keer zeggen wanne rik haar mag komen halen voor soep te gaan eten hier verdikke ik sterf van de honger
  * ergert zich aan mensen die niet op tijd gevoederd willen worden*

 4. Tiens, als ik op te snel op submit druk krijg je halve replies.
  Soit, wat ik wou zeggen, dat doet er toch allemaal niet toe?
  Je posting met de link naar de clip van Johny Cash ( Hurt) kwam er heel erg snel nadat die op mijn blog stond, en Henk er commentaar na liet.
  Niet dat het me stoort, maar eh… wie zonder zonde is …

 5. Awel, dat wist ik niet zie, ofwel herinner ik het me niet.
  ik vermoed dat henk me de link naar de clip had doorgestuurd.

  Cross my heart: ik vermeld mijn bronnen, normaal gezien.

 6. Ja, het stoort me ook totaal niet, maar ik bouw een beetje wrevel op tegen die hele blogger cultuur en hun inhakken op “main stream media” terwijl ze zelf vaak elke “verantwoordelijkheid” over de inhoud van hun eigen blog afwimpelen met “ik doet toch op mijn eigen blog wat ik wil zekers” ?
  Maar goed, noem me op dat vlak gerust een reactionaire zak, en ik zag er ook geen kwade wil in, het was warschijnlijk toeval, of was het Henk die je de link doorstuurde, … het illustreerde wel mijn frustratie.
  En dan ga ik me nu verder ergeren aan alle andere nieuwe trends 🙂

 7. oh, ik hak niet in op de traditionele media hoor. ik vind gewoon: als ge weblogger wilt spelen op uw site, gedraag er u dan ook naar anders komt dat uw geloofwaardigheid niet ten goede.

  Zoals ik omgekeerd ook vind dat als je op je weblog van journalistje wilt spelen, dat je je aan de journalistieke regels te houden hebt. Check uw bronnen en al.
  Op mij is dat echter niet van toepassing, want ik verkoop voornamelijk onzin alhier.
  Op Gentblogt vind ik dat bijvoorbeeld wel belangrijk, dat we een zekere mate van integriteit aan boord leggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *