Ik ben een plastiek zakske.

Santa Boogie, ondertussen al een grote kater geworden, heeft een vreemde voorliefde voor plastiek zakskes. In de keuken hebben wij onder het aanrecht zo’n rekje staan waar allerhande brol inligt. En waar ook de plastiek zakskes van GB en delhaize en co worden verzameld.
Toen Boogie nog Boogietje was, was die stapel plastiek zakjes zijn favoriete slaapplaats. Nu is hij te groot geworden om nog in het rekje te passen.
Plastiek zakjes zijn echter niet alleen geschikt als matras, het is ook Santa Boogie’s favoriete speelgoed. Hij zeult daar het hele huis meer rond en soms worden we zelfs ‘s nachts wakker van een kat die bijzonder wilt wild met een GB-zakje op ons bed heen en weer zeult. Wij roepen onze kat niet met behulp van een rammelend etensbakje, maar door met een zakje te ritselen. Om maar te illustreren hoe verzot hij op die dingen is.

De laatste weken hadden wij al gemerkt dat er in de keuken geen zakjes meer waren. En deze middag, na een blik op Boogie’s mandje (dat op de 2e verdieping, in mijn bureau staat), werd duidelijk waarom:16 thoughts on “Ik ben een plastiek zakske.

 1. Thans, ik dacht dat ik ooit eens ergens gelezen had, dat je poezen op die manier ‘pipi op verboden plaatsen’ kon afleren?!

 2. Geweldige kat! Mag eens mee met Henk en mij op café! Enne, de glorie komt nog, ik heb er ook een tijdje moeten op wachten…

 3. Echt vré raar:

  Onze kat (ondertussen in de kattenhemel) was daar als de dood voor, voor plastiek zakskes. Als ze het geluid hoorde van zo’n zak, schoot ze onder de dichtste kast in de buurt.

 4. Zalig! Katten zijn toch fijne beesten, soms. 😉

  Eén van mijn katten vind plastieken zakjes ook Teh Bomb. Niet om mee te rond te zeulen, maar om aan te gaan likken.

 5. Tja, katten en plastic … Onzen Tornado, een van ons vier poezen, doet niet liever dan erin te bijten, en dan liefst van dat steviger spul, zoals de verpakking van flessen water of zo, of van speelgoed, maar ook van bv. wenskaarten. En ja, ook wij worden soms midden in de nacht gewekt van een “plasticvretende” poes ergens in een hoekje van de slaapkamer (heb gelukkig wel de indruk niet ze het niet echt naar binnenspeelt, maar eerder gebruikt als “bijtring”)

 6. ikzelf heb thuis ook 2 katten, maar als dié een plastic zak horen, zijn ze meteen alle 2 weg!

 7. Ik zoek nog een kat. Heeft er iemand nog eentje voor mij?
  Oud of jong, het mag allemaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *