Vijand nummer 1 is terug.

Vorige jaar, omstreeks dezelfde periode schreef ik dit over mijn gevoeligheid voor muggenbeten.
Toen was ik nog strijdlustig.

Vandaag heb ik 48 beten en ik ben gestopt met tellen daarna. Vele daarvan beginnen gevaarlijk op te zwellen de laatste uren. Ik ben er helemaal mottig van en voel me slapjes en licht koortsig.

Morgen: cortisonezalf!

6 thoughts on “Vijand nummer 1 is terug.

  1. Score voor dit jaar op mijn lijf : zero and counting. En die dingen vinden mij nog sneller als een kruisraket een tentenkamp in de woestijn.

  2. Zo een hemelbed-achtig stuk stof (trekt een beetje op een gordijn) laat geen enkele mug door. Misschien is dat geen slecht idee? Once they’re in, you’re doomed, maar ze buitenhouden is vrij simpel, gewoon uitschudden en terughangen en je bent safe 🙂

  3. Dat stadsvolk toch. Mietjes zijn het. Bij ons komen er dazen zo groot als merels en muggen ter grootte van een pingponbal steken. Maar gehard als wij zijn kunnen we daar allemaal tegen. Helden zijn we. (ok, we stinken een beetje, maar op den buiten is geeft dat niet).

  4. Ouch ! Klinkt absoluut niet fijn !

    Ikzelf ben ook een muggenmagneet, terwijl Bart lekker doorslaapt en nergens last van heeft. Sinds een vijftal jaar hebben wij zo’n muggennet ofte klamboe, en man, die dingen zijn fantastisch ! Eerst had ik zo’n goedkoop van de Ikea, maar die zijn eigenlijk wat klein voor een tweepersoonsbed. Een tweetal jaar daarna ben ik een groot net tegengekomen in de Weba (weet niet of ze dat nu nog verkopen) en sindsdien hangt er een prachtig rond stuk stof boven ons hoofd, van waaruit het net aan alle kanten over ons bed hangt. Bart maakte in het begin bezwaren: het was te claustrofobisch, het hing te dicht tegen zijn hoofd en voeten en de rand van eht bed, maar er is niks dat een hoop punaises en nylon etalagedraad niet kan oplossen (tenminste als het net groot genoeg is). Daardoor slapen wij in een min of meer vierkante kamer van gaas, en die @*!#&! muggen blijven tenminste van mij af, terwijl de vensters wagenwijd openstaan en het licht eventueel mag aanblijven als ik nog wil lezen.

    Proberen ! Echt de moeite waard !

    (alleen jammer dat je zo’n dingen niet kan meenemen bij een barbecue of op een terrasje)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *