De beschuldigende strijkplank.

Lief strijkt niet want die vindt dat “niet nodig”. Sinds we samenwonen worden zijn kleren wel gestreken, want ik heb mijn lief liever niet te verfrommeld. Probleem echter: ik strijk niet graag.
Oplossing: Nele. Nele is fantastisch. Onze halve vriendenkring prijst deze jongedame consequent de hemel in. Nele helpt namelijk, in ruil voor vet gesubsidieerde dienstencheques, met poetsen en strijken. Ik zou het iedereen aanraden.

De laatste weken loopt het echter een beetje fout bij ons wat betreft het strijken. Nele is namelijk ziek deze week. En vorige week was Nele met verlof. En de week daarvoor had ze examens. Want ja, onze poetshulp studeert aan de Open Universiteit. Sociologie. Weinig mensen hebben een poets- en strijkhulp die sociologie studeert, denk ik.
Maar ik dwaal af. Strijken dus. En het feit dat het dringend moest gebeuren wegens torenhoge bergen opstapelend gewassen goed. En dat ik er dus vanmiddag zelf aan begonnen ben. Na één wasmand had ik er echter genoeg van en heb ik mezelf een kleine pauze toegestaan. Tot vanavond laat ofzo.

Ik zit dus nu in de Flair te lezen, en onze nieuwe lay-out te bewonderen. Maar ondertussen staat de strijkplank hier naast mij. En ik zweer u – erewoord- dat ze beschuldigend naar mij kijkt en dat ik haar hoor sissen dat ik een slechte huisvrouw ben.
I kid you not.

27 thoughts on “De beschuldigende strijkplank.

 1. “De beschuldigende strijkplank”?
  Lijkt me een albumtitel van Suske en Wiske.
  *hmm, beeld zich i. voor met rode strik in het haar*

 2. Ah, ik kan je lief goed begrijpen: voor mij is strijken ook absoluut overbodig. Ik heb gisteren mogen zagen om een niet-gestreken broek toch uit de mand te halen 🙂

 3. Ik vind dat eigenlijk zo erg niet, maar misschien is dat wel omdat ik gewoon niet veel moet strijken van mama.

  (wacht tot ze dit leest, ai ai :p)

 4. Ik heb gisteren voor het eerst een hemd gestreken. En, serieus, het voelde alsof ik het meest onnuttige en vooral uitermate belachelijke karwei ooit aan het uitvoeren was. Never again, if possible!

 5. Wat een gedoe om wat strijk …. maal je toch niet om, tenminste ik toch niet. Zorg dat je over goed gereedschap beschikt en de karwei is al half geklaard. Zalig toch is even goed als een stoomsauna, alleen doe je iets positief nu 😉

 6. Goed gereedschap? Dat kost een fortuin, meneer. En het is al erg genoeg dat ik moet strijken, ik ga der niet ook nog eens geld aan uitgeven.

  duhuh.

 7. meneren, die strijken niet, die laten strijken !
  Gebruik al drie jaar zo een stomer uit de Aldi, klaar je klusjes sneller en beter.

 8. Ik strijk alles behalve hemden. Ik draag zelf geen hemden, buiten eentje dat niet gestreken moet worden. Vriend draagt zeer sporadisch een hemd, en moet dit dan na het wassen zelf strijken. Hij doet dit pas als hij het opnieuw wil aandoen, dus die hemden liggen hier dan drie weken in de zetel te wachten tot hij er eentje wil aandoen. En hetgeen ik strijk (vooral t-shirts en broeken), wordt maar rap rap gestreken. Eén keer erover zodat de grote kreuken eruit zijn. Zet u in de auto en rij tien kilometer en alles wat achter je rug en kont zit is toch weer gekreukt. Vandaar: mijn rap rap strijken techniek. Niemand die merkt dat ik niet lang strijk 🙂

 9. Ik vind het zalig! Na een tijdje geraak je in trance, een echt rustmoment. En de voldoening achteraf als ik mijn 13 p-e-r-f-e-c-t gestreken hemden , 20 zakdoeken, 5 keukenhandoeken en 2 broeken (en al de overige kleine brol) geperst en gesteven bekijk. Mmmm!

 10. Met je dienstencheques kan je ook terecht in de strijkcentrale. De wachttijd kan nu wat langer zijn omdat het vakantieperiode is.
  Er is een in Sint Amandsberg. Voor meer info http://www.strijkcentrale.be (neen ik heb hier geen commissie op)
  @ Tom : het is inderdaad al lang geleden dat je gestreken hebt, hmmm

 11. Dat zal wel aan onze garderobe liggen, maar ook hier wordt het strijken tot een absoluut minimum beperkt. Maar wat ik eigenlijk wou zeggen. Wij zijn nog op zoek naar een goede Nele. Niet meteen voor het strijken, maar des te meer voor het poetsen. Een halve dag in de week of zo. Tips? Mail ze naar dimboo op gmail. Thanks!

 12. 1. Dienstencheques rulen gewoon zwaar.
  2. Mijn kuismeisje strijkt helaas niet – maar ze vouwt wel de was op, wat ik dus hartsgrondig haat.
  3. Mijn strijk doe ik – zoals alle grote venten – zelf, maar alleen de “bare necessities”: hemden als ik ze nodig heb, kostuumbroeken als ik ze nodig heb. Het doet me verder niks eigenlijk – geen afkeer of walging, geen Huug-alike orgastisch taferelen ook niet.

 13. Ons Nele studeert geen sociologie maar vergelijkende cultuurwetenschappen. Zo had ze vorige week examen van “vergelijkende studie van het gezin in de Joods, Islam en christelijke wereld”. Of zoiets. Ferme madam.

  Onlangs ook eens meegemaakt dat ze twee weken na mekaar niet kon komen. We zijn toen verzand in de absolute chaos. Ik heb dan zowaar ook nog eens moeten strijken. Help!

  @ i., een goed stoomstrijkijzer uit den Aldi kost niet zoveel. En strijken gaat wel twee keer zo snel!

 14. Strijken is niet saai!
  Dat bewijzen de mensen van extremeironing Diepzeestrijken, poolstokstrijken, strijkdiven en speleostrijken zijn enkele van de disciplines die door menig avonturier beoefend worden.

 15. beste i.

  wat heb jij toch een boeiend leven…

  en by the way, ik heb geen pietje, want ik ben een vrouw…

 16. Zeg. wat is dat hier allemaal de laatste tijd? vanwaar die plotse drang om op mij te kakken zonder reden?

 17. lang leve Nele want ze werkt met dienstencheques en er bestaat niets eerlijker en makkelijker. wie Nele niet kent (zoals ik) maar wil genieten van een gelijkaardige service: ik (voor de sexisten: mijn vrouw) vond mijn dada via http://www.poetshulp.be. Strijken of poetsen of boodschappen of… als het maar huishoudelijk is. GO GO GO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *