Makro.

Straks ga ik naar de Makro. Ik wil namelijk zo’n ding waar ik mijn fotokaartjes kan in pleuren en waar 10.000 fotoots opkunnen. Voor als we nog eens op reis kunnen gaan, dat ik dan mijn laptop niet moet meezeulen. En er staat er zo eentje in reclame.

Nu wil het toeval dat ik nogal zot ben van de Makro.
Ik denk dat het komt door de enorme hoeveelheden van strak in het gelid staande producten. Ik hou nogal van herhaling en van symmetrie en zo’n rek met honderden plastiek verpakkingen met daarin telkens zes flessen van dezelfde douche-creme, allemaal mooi en netjes geordend: ik vind dat dus fantastisch staan.
Daarnaast mogen er in de Makro geen kinderen onder de twaalf jaar binnen, wat ik persoonlijk zeer bevorderlijk vind voor mijn winkelervaring. Geen gebleit en gejengel!
Tot slot geeft het kopen in bulk mij altijd het gevoel dat ik georganiseerd en economisch met het huishouden bezig ben. Ik spaar zowaar geld en tijd! Tegelijkertijd! Aangezien ik van nature noch economisch, noch georganiseerd ben, vervult winkelen in de Makro mij steeds met een ietwat misplaatste trots. Dat ik het toch wel allemaal goed geregeld heb. En dat is een fijn gevoel, zowaar.

15 thoughts on “Makro.

 1. Economisch gezien is een te grote stock hebben een nogal zware verliespost. Just In Time is veel interessanter. Alhoewel het hier meestal juste te loate is…

 2. Om voor 40GB aan geheugenkaartjes te kopen zal je wel wat meer dan 119 Euro moeten neertellen denk ik.

  Vanuit Leuven is de Makro wat te ver om even te gaan winkelen, maar ik merk net op de Makrosite dat ik elke morgen en avond vlak langs de Makro van Alleur rijd.

  *goestingomerevenbinnentespringenkriebel*

 3. De kindercrèche van de Makro is gesloten en vanaf nu mogen inderdaad alle kinderen binnen … ben er eerder deze week geweest en ‘t was er precies een pretpark.

 4. Geen idee hoeveel i. optrekt, maar eenmaal in raw fotograferende, vliegen de CF-kaartjes er (bij mij toch) vlotjes door. Aan +/- 35-50 Euro per 1GB kaartje kom ik vrij snel aan 119 Euro

 5. voorzie alvast een makro-verpakking wattekes voor in je oren, met een beetje pech heb je een bende jengelende en joelende kinderen om je heen van minder dan 12 die de makro binnengingen 😉

 6. Uhm. Ik dacht dus dat ze tegenwoordig onder de 8 jaar niet tolereerden, maar mijn zuster van 7 mocht dus gewoon mee naar binnen. En dat doet mij denken dat de regel gewoon vervallen is.

 7. Kinderopvang is gesloten en klein mannen mogen binnen, zelfs die van ons onder de drie.
  Wij hadden ook liever de kinderopvang…
  March

 8. Ik ging vroeger heel graag naar die kinderopvang in de macro. Ze hadden daar massa’s strips die allemaal voorzien waren van een soort fluo-groene-kaft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *