Vreemd.

Het is vreemd hoe erg mijn stemming af kan hangen van dingen die ik lees of zie. Zo snel dat mijn gemoed kan keren, door iets waar ik eigenlijk niets mee te maken hebben, u houdt het niet voor mogelijk.

Net kwam ik kiplekker en fris als een hoentje uit de douche (van flairtrut gedaan, met maskertjes en peeling en conditioner-voor-blond-haar), helemaal vrolijk en klaar voor een ontspannen nacht. Nog even een paar dingen doorlezen voor het slapengaan: bloglines als mijn persoonlijke grapevine, weet u wel.
En dan lees ik iets, en dat doet me aan iets denken. En voor ik het goed en wel besef is de vrolijkheid weg en vervangen door een -ahum – ietwat contemplatieve stemming…

Gelukkig past dat wel bij de weersomstandigheden, dat contempleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *