De Puzzel.

Vanmorgen in allerlijl naar school geroepen om lessenroosters ineen te puzzelen. Het ziet ernaar uit dat het patroon van vorig jaar zich zal herhalen: veel derdejaars, wat voor- en nadelen heeft. Voordeel is dat ik het fijn vind om les te geven aan die laatstejaars. Die hebben een concentratie, daadkracht, inzet en focus die bij eerstejaars (en sommige tweedejaars) al eens wil ontbreken. Nadeel is dat derdejaars in januari examen hebben en daarna op stage vertrekken, en dat alle uren zich concentreren voor de kerstvakantie.
Het wordt dus een bijzonder zwaar eerste semester waarbij we een herhaling van vorig jaar moeten proberen vermijden. Dat was namelijk niet wijs.

6 thoughts on “De Puzzel.

 1. allé zeg, ‘een bijzonder zwaar eerste semester’, wat is dat dan in ‘leraarstermen’? Een 20-uren week? Ik zou toch eens naar de vakbond stappen..

  🙂

 2. Mannekes, ik ben jaloers op mensen die in het onderwijs staan. Nergens elders kun je zoveel vakantiedagen hebben, maar tuurlijk heeft het zijn schaduwkanten (ik kies bijvoorbeeld mijn vakantiedagen en heb geen verplichte voorbereiding, alhoewel). En ik verdien met iets anders mijn brood, ook al heb ik een aggregaatsdiploma. Dus zal het elders ook wel goed en aangenaam werken zijn zeker? Ach, menskes, die eeuwe onderwijsdiscussies, kennen we nog de water en de wijn, de mildering en de acceptatie? Ach, ik ben al blij dat het onderwijs in ons land zo hoog aangeschreven staat. En blij dat het systeem blijkbaar mensen aantrekt om erin te werken! Da’s pas belangrijk! De toekomst hé…

 3. ik heb weet van enkele.
  ik schrijf hier niks dat niet de hele wereld mag weten, dus ik vind dat ook niet erg.

 4. hmm onderwijs…

  been there, done that

  Als ‘ervaringsdeskundige’ wil ik even kwijt dat ik i. volmondig bijval.

  Aan allen die jaloers zijn op de twintig uren-week: probeer het gerust eens uit; adolescenten entertainen en ‘en passant’ kennis overbrengen.

  Post gerust jullie ervaringen, dan kunnen we rustig verder dicussiëren :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *