Huizen – Het profiel

Allez hop. Op verzoek van Liza: een beetje uitleg naar wat we precies zoeken voor het huis dat we willen kopen.

De locatie
Eerst en vooral: we willen bij voorkeur in de stad blijven wonen of indien nodig in de randstad. Er zijn bepaalde wijken die een (zeer groot) streepje voor hebben (mensen die niet van Gent zijn kunnen nu al stoppen met lezen): Sluizeken-Ham, Tolhuis, Macharius, Heirnis, de Waterwijk, Centrum, Patershol, de omgeving van Beestenmarkt en Sint-Jacobs. Ook de wijk aan de achterkant van de Blaarmeersen vinden we zeer fijn…het zijn daar precies allemaal vakantiehuisjes. Die staan allemaal bovenaan het lijstje.
Daarna volgen: Muide / Meulestede, Coupure/Bijloke, Sint-Amandsberg en de wijk op Gentbrugge aan de oude Brusselse Steenweg.
Op trede drie staan de wijken aan het station en aan de overkant van de ring. Wij voorkeur niet, wegens verder van het centrum en minder gezellig vinden we, maar het valt te overwegen als het huis echt de moeite is.
Ook de Brugse Poort en de overkant (aan de Bourgoyen) zou kunnen, maar dat is al wat ver, natuurlijk.

Ik wil graag aan het water wonen, maar ik vermoed dat dat een beetje te veel zal gevraagd zijn…

Ik wil niet aan de kant van het rabot wonen van de wondelgemstraat. Alles tussen blaisante vest en gasmeterlaan is njet en wat het van Beverenplein betreft: don’t even get me started.
Verder geen smalle straten waar een tram of bus doorrijdt.

Het huis zelf
Eerste vereiste: we moeten buiten kunnen. Dat betekent: ofwel een stadstuintje, ofwel een grote koer (en neen, 15 m² is *niet* groot, beste makelaar), ofwel nen echten hof.
Een dakterras mag ook, eventueel. Maar dan wel één met een deftig oppervlak. We moeten kunnen bbq doen met een hoop maten é.
Tweede vereiste: ruimte. We willen een living, een keuken en een badkamer en dan nog minimum 4 kamers. Meer mag ook, dat spreekt voor zich. Dat klinkt misschien veel, maar lief moet een bureau hebben (hij maakt veel lawaai), er is onze slaapkamer en dan willen we ook nog kindertjes binnen een paar jaar, dus die moeten ook ergens slapen, niet?
Derde vereiste: licht. Er moet licht zijn in het huis, of het moet mogelijk zijn om meer licht binnen te trekken.
Andere pluspunten zijn: een droge kelder en veel bergruimte. Een garage lijkt ons leuk, maar opnieuw: geen absolute must. Oe! En houten vloeren!

Over de staat van het huis valt te spreken, als er over de prijs ook te spreken valt. Waarmee ik bedoel dat ik er niets op tegen heb om te verbouwen als ik nog geld overheb om er een paar miljoen tegen te gooien. We willen echter niet jaren in een bouwwerf wonen.

Prijs
We hebben een prijs tussen de 200 en 250.000 in ons hoofd. Als er verbouwingen aan zijn mag de aankooprijs natuurlijk niet 250 zijn.

Mooi
Dit bijvoorbeeld is een schoon huis.
Maar wel te duur voor ons. Iets kleiner, iets minder afwerkt en we zijn vertrokken…

19 thoughts on “Huizen – Het profiel

 1. ik wens je héél véél succes toe met de zoektocht, ik vrees dat je het nodig zult hebben.

 2. Dat is echt een mooi huis : er valt over de prijs te spreken : proberen en blijven bieden ,blijven aandringen :wie weet…

 3. Hm, dat huisje achter de link is niet echt mijn ding. ‘k Zou verwacht hebben dat dat nog net binnen jullie budget zou vallen… Maar: -> ‘t heeft maar twee slaapkamers dus voldoet al niet aan jullie eisen, en de badkamer en keuken zijn toch maar standaard wit (die keuken kan zeker geen fortuinen gekost hebben…). Niet dat ik iets heb tegen standaard wit, en die keuken en badkamer zijn ook zeker en vast prima in orde, maar in mijn ogen toch niet op die manier dat ze de prijs tot boven jullie budget optrekken (maw geen ‘design’ of jacuzzistyle…).

  Verder zoeken! Dat kan beter! Mijn collega is ook op zoek naar een huis in Gent met hetzelfde budget als jullie, en die heeft al mooie huizen met meer kamers gezien voor dat geld hoor.

  En wat ik ook niet echt begrijp: het huisje van jullie dromen mag kleiner zijn dan dit met twee slaapkamers, maar jullie zouden wel graag vier slaapkamers hebben? -> waarschijnlijk toegeven op livingruimte en iets kleinere slaapkamers, dan kan het idd wel…

  Enfin, mijn opmerkingen verraden waarschijnlijk mijn gebrekkige kennis van stadsprijzen. Of mijn onwil om die hoge prijzen te begrijpen. Ik raak met mijn Limburgse plattelandsnormen helemaal in de war van dit soort linkjes. 😀 Zoveel geld voor een rijhuis…

 4. Tja, in de stad moet je altijd wat compromissen sluiten (tenzij je een onbeperkt budget hebt). 15m2 niet groot? Het is maar wat je er mee doet. Kom gerust eens kijken wat wij met onze twee lapjes van 5 op 5 hebben gedaan.

  Oh, en over de Brugse Poort en de overkant. Met de fiets vanuit de Peerstraat staan we op 10 minuten op de St Michielsbrug. En als het regent is er natuurlijk om de 10 minuten den trolley (halte op 2 min stappen) …

 5. De leukste wijken worden spijtig genoeg door iedereen leuk gevonden.
  Een deftig huis vinden op Sint-Amandsberg voor die prijs zou toch zeker moeten lukken. Nog realistisch: Tolhuis, Sluizeken en de Muide (alleen zijn het daar bijna allemaal minihuisjes).
  Aan renoveren zijn inderdaad nadelen verbonden (en wij hebben dat ondertussen tot vervelens toe ondervonden), maar je kan alles wel inrichten zoals je zelf wil (m.a.w. vaarwel lelijke keuken en badkamer).
  Ik heb ongeveer een jaar intensief in Gent gezocht en niks deftigs gevonden (maar mijn budget was dan ook minder dan de helft van dat van jullie). Veel succes!
  Probeer ook eens openbare verkopen: http://www.notarim.be (notariskosten zijn wel hoger). En de klassiekers: http://www.vitrine.be, http://www.immoweb.be, http://www.zoek-immo.be, de streekkrant, de koopjeskrant, maar vooral veel fietsen in buurten die je interessant vindt.

 6. @Beau. Onbetaalbaar! Ik weet van iemand die op de Muinklaan woont dat de huur (voor zelfs een ‘eenvoudig’) huis, daar algauw over de 1000 euro gaat. Kan je nagaan als je daar iets wil kopen…

 7. Allez, ‘t is niet gelijk dat ik wil zeggen dat ik in een duur huis woon, helemaal niet zelfs. Maar hier is’t goedkoper dan 500 meter verder. 😛

 8. Er staat nu een huis te koop in de Provenierstersstraat – Sint Elisabeth Begijnhof. Erg wijze buurt hier\”¦

 9. 250? amai maat, ‘t stad kost geld. wij hebben voor een kleine 100 minder perfect zo’n huis gekocht als je daar beschrijft. weliswaar op de rand met gentbrugge. om maar te zeggen dat het zeker mogelijk is.

 10. verder zoeken i. blijven zoeken . Want bij nader inzien dat “schoon ” huis telt id maar 2 slaapkamers en heeft een plat dak dus je kan geen kamers bijmaken onder ‘t dak (dus niets voor jullie) Dat de keuken of badkamer niet echt jullie smaak is tant pis dat kan je na een aantal jaar wel aanpassen . ‘t Is een utopie dat jullie een huis vinden dat jullie helemaal zou bevallen . Daarom kozen wij ook voor “bouwen” en dan heb ja na een aantal jaren toch nog zaken die je anders zou gedaan hebben …

 11. geachte hebt u reeds een woonst gevonden ? Vermits ik binnenkort een huis op de markt zet die gelegen is aan de muide . Met 4 slaapkamers + zolder (kan dienst doen als 5e slaapkamer en een terras van +- 30 m²

  er is wel nog renovatiewerk aan (nieuwe keuken , badkamer enz . maar de voorgevel, dak , en de structuurelementen zijn wel in goede staat .

  er ligt op de kamers ook plankenvloer

  prijs zal rond de 175000 € a 180000 € liggen dus zo’n 70 000 e onder uw budget waardoor je dit kan perfect gebruiken als renovatiebonus

  Tegen volgende week weet ik meer , indien u interesse hebt mag u mij altijd en mailtje sturen op bvba.a3um@gmail.com

  mvg Demuynck Bram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *