Trip down.

Zoals Lien het komt te zeggen: wij hebben daar op school gezeten. Ik weliswaar slechts twee jaar, maar toch.

Onmiddellijk zat mijn hoofd vol herinneringen.

Het was inderdaad in die tijd best een goeie school. Ik kwam van één van de grote Sint-scholen hier in Gent-centrum. Niet dat dat een slechte school was, daar met dat groene uniform, maar er werd daar veel minder aandacht aan de leerlingen besteed. Het belangrijkste daar was zo hoog mogelijke punten halen. Ten Doorn was daar anders is. Kleinschaliger. Menselijker. Er zijn daar verschillende leerkrachten waar ik zowaar mooie herinneringen aan heb.
En we hebben daar veel plezier gehad, zo meiskes onder elkaar. Met deze juffrouw en met Lien, natuurlijk. En met de zusjes waarvan er nu eentje beroemd is en die vroeger altijd naar het PMS moest omdat ze dachten dat ze anorexia had maar die kolossale hoeveelheden brol achteroversloeg. En natuurlijk met heel veel mensen die geen website hebben ondertussen. De mietjes.

Mijn toenmalige boyfriend zat daar ook op school, in het Hoger Onderwijs, want die volgde regentaat. Dat was een groot voordeel, want in de gebouwen van het hoger hadden ze een rokerskot.
Mijn huidig Lief, die zat op de school waarmee Ten Doorn ondertussen gefusioneerd is, maar tegen dat ik in Eeklo aankwam zat hij al op tunief. Een echte student en al, die in het weekend in ons jeugdhuis zat.

Op lien haar vrijgezellenavond zijn we nog afgezakt naar ons stamcafé van in die tijd. Het leek er toen nog marginaler dan tien jaar eerder. En het schoot tien jaar geleden al niet over.

Memories. Memories.

5 thoughts on “Trip down.

  1. Tsja, dat soort dingen is helaas van alle tijden en van alle scholen. Ook al zijn er scholen die zo zelfgenoegzaam zijn te denken dat bij hen iedereen een modelleerling is.

  2. Ik kan begrijpen dat de school sancties neemt, maar ik begrijp echt niet dat zoiets een hoofditem wordt in de media.

  3. en haar zus van die beroemde (julie) is ook een beetje beroemd ze heeft Werner de smet op het goede spoor gezet. ze woont ermee samen. ‘k heb het gelezen in de boekske in de wachtzaal van de doker en ‘k heb haar gisteren gezien in ‘t publiek van die zangwedstrijd voor BV op TV1
    Voila zo heb ik ook wat nieuws zie..

  4. hihi, vrijgezellenavond in de p.’s?? marginaler kan inderdaad bijna niet. of het zou in dat cafeetje op de markt van eeklo moeten zijn 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *