Ons Lien.

Ze is beroemd aan het worden, meneer.
Na de vermeldingen op eenvoudige en bescheiden weblogs allerhande kwam er een artikel in zowat alle gazetten, een vermelding in De Wilde Geruchten (audiofragment), eentje in Avondpost (audiofragment), woensdag in “Voor De Dag” en op de site van een populair weekblad.

En wat lezen wij – geheel toevallig natuurlijk, wij zijn sowieso meerwaardezoekers en trouwe kijkers (als het geen Miss Balgië achter de schermen is) – op de website van Ter Zake?

Terzake06 XL opent vanavond met ‘Nieuwe Tijden’, over nieuwe en onconventionele manieren van campagne voeren. Zo zetten kandidaten heel ongewone filmpjes van zichzelf op het net.

Ivo Belet van CD&V bijvoorbeeld. Tiens, is die mens geen flink eind in de veertig?! En ook Lien Braeckeveldt van de SP.A heeft van die filmpjes laten maken, waarin ze zich nogal blootgeeft.

Een reportage over de making of en een debat met de twee nieuwe sterren van het virtuele witte doek.

Hoewel haar naam verkeerd geschreven is, toch: hoera voor Lien!

11 thoughts on “Ons Lien.

 1. Awoert! Ze kon bijna geen woord ‘placeren’. Ivo Belet heeft veel teveel het woord gekregen, favoritisme door zijn ex-collega Barake, boeoe!
  Maar wel goed gedaan van ons Lien, gelukkig kon ze haar zenuwen de baas blijven, ik daarintegen, ohlala…

 2. Had net dezelfde reactie, al heb ik jammer genoeg het begin van het interview gemist. Kan iemand trouwens zeggen of Terzake tenminste een van Liens filmpjes getoond heeft? (had nogal het gevoel dat vooral CD&V filmpjes getoond werden – met limousine en al -, maar vermits ik een goeie vijf minuten gemist heb, kan ik dat niet met zekerheid zeggen)

 3. kvind dat ze niet zo’n goeie indruk heeft nagelaten, als ik even kritisch mag zijn. Maar dat lag ook aan de manier waarop Siegfried haar wat schamper behandelde. Nu goed, de airplay (nou ja) die deze uitzending haar gegeven heeft, zal zich zowiezo wel vertalen in bekendheid en stemmen. Geen zorgen over maken dus.

 4. Ik vind de campagne van Lien dik in orde. Het is een verademing tussen de goedkope holle slogans en nietszeggende folders. De boodschap blijft natuurlijk belangrijker dan hoe je ze verkoopt, maar kandidaten die orgineel uit de hoek durven komen hebben bij mij toch een ferme streep voor.

 5. @Bart, Siegfried heeft haar tot drie keer toe niet laten uitspreken terwijl hij zijn ex-collega alle tijd gaf. Maar idd. misschien is dit een les en zou Lien wat assertiever de aandacht op haar moeten houden door langer aan het woord te blijven. Maar toegegeven: je moet het ook kunnen/durven met zo’n geroutineerde krokodil als Bracke.

 6. Ik volg Bart. Ze lieten haar inderdaad niet uitspreken, wat een twijfelachtige indruk gaf. En toen ze op het einde (met de beste bedoelingen wellicht) zei: “ge moet dan maar de beste filmpjes hebben” (ofzo) kwam dat iets blasé over.

  Het kon beter, als is een “slechte” indruk nu ook weer fel overdreven.

  En er zullen altijd mensen zijn zoals ik die zagen. 🙂

 7. Even de man van de politica. Het was voor een debuut in een politiek programma van dat niveau goed. Belet is iemand die beide kanten van het plaatje kent, dus die pakt wat ie wil. Inhoudelijk en vormelijk heeft Lien gedaan wat moest en wat was “gecoacht”, ze mag wel meer het woord opeisen, inderdaad. Leergeld is dat hé. Maar ik zeg je, een eerste keer bij dergelijke mannen ben je nogal onder de indruk. Daarom dat het -slotsomgewijs- goed is geweest. Gouden reclame. Bedankt om te kijken trouwens allemaal…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *