Les 1.

Lessen in de hedendaagse Belgische muziek, speciaal voor Michel. Les 1: de Tim Vanhamel-connection.

Tegenwoordig is Tim Vanhamel de man van Millionaire, maar in een vroeger leven (dat van een 15-jarige puber, jawel) zat hij in de Evil Superstars samen met Mauro. Mmmm. Fantastische Mauro Pawlowski, die u tegenwoordig kent als de man die dEUS eindelijk hun CD liet afwerken, en die hoog op mijn “Laminated List” staat (Lief beweert trouwens dat hij het grof zou vinden als ik neen zou zeggen tegen Mauro).

Evil Superstars, remember?

(U ziet de 15-jarige Vanhamel in rood shirt)

Jeej for the Evil Superstars! Maar ook Jeej voor Tim Vanhamel, want die richtte in 1999 Millionaire op. De groep werd snel opgemerkt door Josh Homme van Queens of The Stone Age en mocht mee in hun voorprogramma (later speelde Millionaire ook nog de voorprogramma’s van Muse en Foo Fighters, trouwens, maar dit geheel terzijde). QOTSA is dan wel geen Belgische groep, maar ik neem toch even de gelegenheid ten baat om u één van de favoriete nummers van zowel mijn liefste als mijzelf mee te geven. Volume 150 in den otto!

Een beestig liedje, vinden wij hier ten huizen.

Vanhamel speelde samen met Homme van Queens Of The Stone Age trouwens ook mee op de eerste CD van diens “nevenproject” The Eagles of Death Metal. Tim is het kleine ventje met de krullen.

Maar bon. Millionaire dus. Die doen momenteel van Tournee door Amerika, met hun tweede CD.

Op hun eerste CD (Outside The Simian Flock) houdt uw dienaar zeer veel van het mooie Champagne.

En op de nieuwe (allez nieuw, van vorig jaar) en langverwachte tweede klinken ze alsvolgt:

Beide horen in uw CD-collectie te zitten!


– al die connecties, hoe weet gij dat, i?
– Omdat onze CD-collectie op die manier is geordend, meneer. Veel overzichtelijker dan op alfabet, zegt de man des huizes.

15 thoughts on “Les 1.

 1. een-jaar-een-half geleden naar optreden geweest van qotsa, met de eagles in voorprogramma: josh, die is van mij zeg ik u :-). en in de otto kunnen wij ook nog steeds nog volledig loos gaan op ‘go with the flow’, vollen bak wel te verstaan. altijd wijs om mee te brullen met de gitaartjes.

 2. Nog een paar connecties:

  Ook Tim Vanhaemel heeft nog een tijdje bij dEUS gespeeld. Dit was ten tijde van hun ‘The Ideal Crash’ tour…nog een plaat die ik iedereen kan aanraden.

  En wie zat er nog aan de drums bij QOTSA? Lekkere Dave Grohl, frontman van de Foo Fighters en in een tienerverleden drummer bij Nirvana…geen van beiden Belgische bands maar ook onvoorstelbaar goed!

  Hannelore Knuts, befaamd Belgisch topmodel, mocht zich een tijdje het lief van Vanhamel noemen. Daar kwam echter geen muziek uit voort….

 3. @ Tomadde. Ge moogt het zoveel ge wilt niet voor vanhamel hebben, ge kunt toch niet ontkennen dat hij in belgië toch behoorlijk wat in de muziekpap heeft gebrokt….

  @ Buffie. just, ja. dEUS, dat is al een verhaal op zich, natuurlijk. Wat daar allemaal inzit/inzat/voor neveneffectjes is uitgekomen…dat zal voor les 2 zijn, denk ik 🙂

 4. Oe jee maat joengne, “Champagne”, ik headbangdege hier zowaar van mijn stoel, ik was dat alweer volledig vergeten hoe goed dat nummer wel was!

  Tomadde, ge zijt een heaumeau!

 5. Tim Vanhamel is een aanstellertje eerste klas die nog alles moet bewijzen. Hun tour in Amerika stelt niet veel voor, maar dat neemt niet weg dat hun eerste cd stukken beter is dan hun tweede. Maar houd vooral Goose in het oog. Die roelen zwaar!

 6. vanhamel zat voor zijn superstars-periode bij sister poo poo, een geniaal trio. bij millionaire heeft hij helaas niet meer hetzelfde niveau gehaald.

 7. @Marc & Niggle: Mensen mensen toch, heb je al eens de moeite genomen om écht naar die soloplaat van Vanhamel te luisteren. Dat is nu al één van de beste platen van 2008.
  En de 2de plaat van Millionaire is even goed als de eerste. Ja, hij is een stuk harder en vrij compromisloos. So what? Voor een echte muziekliefhebber was die tweede plaat ook smullen. Geen spek voor uw bek? Geen probleem, leg nog een plaatje van Milow of Sioen op. Veel plezier.
  En Marc, Tim Vanhamel moet nog alles bewijzen? Evil Superstars, dEUS, Millionaire, Eagles Of Death Metal en -wat weinig mensen weten- gevraagd zijn om bij QOTSA te gaan spelen (wat hij geweigerd heeft), da’s toch wel een serieus palmares voor iemand van 30 jaar oud!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *