Bezoek.

Hoeveel huizen kan een mens bezoeken vooraleer hij helemaal in de war geraakt?

voor de archieven (en dus voor u lezer, volledig oninteressant!)

1. Lange violettestraat
geen tuin of koer en dus meteen afgekeurd. We moeten dringend de advertenties beter lezen.

2. Huis in buurt waar we gaarne willen wonen

garage, keuken, kelder, toilet, achterbouw van twee verdiepen en tuin, vier slaapkamers en een badkamer
badkamer en keuken moeten vernieuwd worden, er moet meer licht binnengetrokken worden, er is geen dubbel glas, geen CV en de elektriciteit moet vernieuwd. Huidig bod op 195.000.

3. Huis in andere buurt
garage, living, keuken, tuin, achterbouw, kleine kamer, badkamer, drie grote kamers en een nog af te werken zolder.
dak aan vernieuwing toe, geen dubbel glas, elektriciteit dient vernieuwd te worden, geen centrale verwarming. Huidig bod op 170.000.

4. Toevallig ontdekt huis

Huis volledig in renovatie door een West-Vlaamse gast named lowie. living, bijbouw voor keuken, tuintje, vijf slaapkamers en badkamer. Alles nieuw en vernieuwd, kakelverse elektriciteit en CV, mooie en goede materialen. Zeer charmant en goed gelegen huis.
Vraagprijs 275.000, zonder badkamer en zonder keuken (reken dus nog 25.000 erbij…)

5. Huis in leuke wijk even buiten centrum
Oud herenhuis, gedeeltelijk gerenoveerd, maar niet geheel volgens onze smaak (plafonds werden bijvoorbeeld verlaagd wegens energiebesparing, dus dat zou weer moeten veranderen) living, ruime keuken, kelder, badkamer, veranda, tuin, twee verdiepingen met twee slaapkamers, een zolder.
Tot de eerste verdieping is afgewerkt. CV aanwezig en nieuwe elektriciteit. Geen dubbel glas. Morgen gaan we terug om het bij daglicht te bekijken.

4 thoughts on “Bezoek.

 1. hm… als je op 25.000 euro rekend voor een keuken en een badkamer… wil ik gerust even een offerte maken 😀
  Achter een verlaagd plafond kan soms een schat zitten…

  Succes… met de huidige markt lijkt het me niet makkelijk om iets naar je zinnen en naar je budget te vinden!

 2. ik zeg u: voor die prijs moet een mens al niet te zot doen.
  Een keuken in IKEA loopt al tegen de 300.000 oude belgische franken tegenwoordig en dan heb je eigenlijk niet zoveel. En is de boel nog niet geplaatst, aangesloten, van lichtpunten voorzien,…

  Voor de badkamer: een bad, een douche, een dubbele lavabo, handdoekdrogrek, tegelkes, kasten, waterleiding, een goeie boiler, ..

 3. Ik vond 25.000 euro zelf aan de lage kant geschat, als ik de offerte van mijn badkamer bekijk. Als je alles zelf doet kan het wellicht goedkoper maar daar hebben wij geen tijd voor én dat kunnen we niet. Ik heb al te veel mislukte keukens en badkamers gezien van mensen die dachten dat ze dat kunnen (na een jaar mag je al weer beginnen aan de eerste herstellingen). Geef mij maar nen goeie stielman!

 4. Optie 2 nemen.
  Lijkt, zo op het gehoor althans, veel potentieel en het meeste mogelijkheden te hebben. Prijs is redelijk hoog, maar niet overdreven, voor zover ik er zicht op heb. Je zult wel nog veel geld in renovatie enz. moeten steken, mr dat kan stukje bij beetje. En je hebt dan toch een leuk huis en een buurt waar je graag woont 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *