Het feest van de middenstand.

Het is het feest van de middenstand, vanavond, dat heb ik net gemerkt. Er stond namelijk een meute zingende kindertjes aan mijn deur, met maskers en vampierentanden en alles. Ze waren met een stuk of vijftien en het gezelschap was duidelijk multi-cultureel als onze buurt. Ze hadden er ook hun werk van gemaakt: helemaal verkleed en geschminkt, het was mooi om te zien. Al veel beter dan vorig jaar, me dunkt.

Toen het liedje gedaan was gilde één van de kindertjes:

Het is halloween! Snoep of geld?

Ik gilde natuurlijk direct terug

Snoep! Snoep!

Waarop de oudste helft van de kinderen boe riep en de jongste helft enthousiast juij juij joelde. Nadat één van de oudere gasten zag welke snoep ze kregen (koffie-snoepen) zei die ernstig tegen de kleintjes

Dat zijn dus wel de lekkerste snoepen van alle tijden é maat

En daarna kreeg ik nog van iedereen een High Five.

Soms hou ik zoveel van mijn stad, ge kunt u dat niet voorstellen.

3 thoughts on “Het feest van de middenstand.

  1. Ze zijn eigenlijk een dagske te vroeg… maar dat is maar een detail hé. We zijn ons ook al aan het voorbereiden hier op het “trick or treaten”.

  2. Het doet me denken aan de tijd dat jullie hier 3-koningen gingen zingen in de buurt … en we nadien “de buit” verdeelden : snoep, koekjes, geld (ongelooflijk hoeveel jullie verzamelden op één avond !) En dan de verhalen over veel leuke mensen en een paar zagepieten die de deur dichtgooiden,’t lijkt precies gisteren…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *