American Recordings.

Begin deze week hebben we in den Bilbo een paar CDs van de American Recordings van Johnny Cash gekocht, voor Zo Goed Als Geen Geld. Het is opvallend hoe de helft van de wereld nu Johnny Cash heeft ontdekt, sinds de fillem vorig jaar. De man is helemaal hip en populair. Volledig terecht natuurlijk, want Cash is god, dat spreekt voor zich.

American IV: the man comes around ligt hier al de hele avond op en ik zou die CD bij deze heel erg warm willen aanbevelen aan de hele wereld. Het is de ideale soundtrack bij avonden die vroeg vallen samen met de blaadjes en voor regenachtige namiddagen.

3 thoughts on “American Recordings.

  1. ‘t Deed inderdaad wat vreemd aan om Johnny Cash in ‘t lang en in ‘t breed in de aanbieding te zien staan in megastores allerhande. Dezelfde mensen waarvoor Johnny Cash pakweg een jaar terug een synoniem voor goed fout was, vonden de man zelve ineens immens hip. Ofte: de wetten van de commercie.
    Binnenkort probeert de platenmaatschappij het nog een keer met de zoveelste uitgave van Live at San Quentin.

    Zij die er niet genoeg van kunnen krijgen, kan ik ten stelligste de Unearthed 5CD-box aanraden. Vier zilveren schijfjes meer van al dat moois, inclusief een aantal duetten met Nick Cave, Joe Strummer, e.a. waar een mens toch wel stil van wordt. De cover van Redemption Song vind ik één van de beklijvendste nummers die erop te vinden zijn.
    De anekdotes die bij elk nummer beschreven worden, zijn eveneens interessant om lezen… Voorwaar heel interessant en verantwoord materiaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *