Rijstpap

Vandaag heb ik, met de bijbel genaamd Ons Kookboek als raadgever, voor het eerst rijstpap gemaakt.
Met nieuwjaar maakt mijn meme dat altijd als dessert en ik wilde vanavond eens kijken of ik dat ook kan. En wat blijkt? Rijstpap maken is helemaal niet moeilijk. Hoera!
Ik heb het recept al een beetje aangepast aan mijn eigen voorkeur. En ik heb alweer de cocotte gebruikt om de rijstpap klaar te maken. Misschien dat het in een gewone pot moeilijker is…

Neem een flinke kop arbori-rijst (dat is het soort dat je voor risotto gebruikt), zo’n dikke 100 gram. Doe dit in een kookpot. Voeg een liter melk toe, een potje safraan (voor de kleur), een vanillestokje en twee zakjes vanillesuiker.
Breng al roerend aan de kook, zet dan het vuur lager en laat een dik half uur zachtjes koken. Af en toe eens roeren. Het is klaar als het rijstmengsel voldoende dik is geworden.
Voeg daarna suiker naar smaak toe, laat nog vijf minuten koken en gooi dan de hele hoop in een (glazen) kom, of in kleine potjes. Een dik uur laten afkoelen in de frigo en dan opdienen met bruine suiker en gouden lepeltjes.

Volgende keer gooi ik er appeltjes in! Spannend en al.

4 thoughts on “Rijstpap

  1. Mijn oma heeft me ooit als tip gegeven van eerst een heel dun laagje suiker licht te laten carameliseren op de bodem van je pot. Dat zou helpen tegen aanbranden :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *