Awarddink.

Er is nog een blog-award, georganiseerd door die jongeman met zijn garnaal op zijn weblog.

De Bwards, door en voor webloggers, zo vertelt men op het interweb. Alla, het is niet voor de reclame-inkomsten, ik kon het project nomineren en er staan geen hollanders in de lijst: meer heb ik niet nodig om te participeren. In tegenstelling tot wat sommigen beweren (leugenaars! kwatongen!) ben ik echt niet zo’n bitch die altijd dwars moet liggen gewoon voor de fun of it. Want dat dwarsliggen, eigenlijk is daar geen zak aan en van al dat tegenspreken wordt een mens ook zo moe. Ik vraag mij wel af of ze nu gaan bellen van de radio omdat ik wél meedoe.

Ik heb vanzelfsprekend op mijn lief gestemd. Ons kent ons, hier op Sluizeken-ham. Zo gaat dat in die turkenwijken, dat spant allemaal samen en al, de politie heeft daar genen vat meer op op den duur. Vuile socialisten met hun drugs en hun gratis bussen. Awoert.

Maar bon. Een lange post om hetvolgende te vragen: daar staan toch geen nummerkes bij met ranking é, bij die lijst of kijk ik daar echt over? Hoe komt dat dan dat ik in mijn feedreader overal lees “ik sta voorlopig op plaats 42” en “ik ben gezakt naar huppeldepup”. Mis ik iets? Of hebben jullie dat geteld?

17 thoughts on “Awarddink.

 1. Awel, maar dat bedoel ik dus: daar staan toch geen nummers bij?
  1 en 2 en 3, tot daar aan toe, maar 46? of 53? Tellen jullie tot daar ofzo?

 2. Ik hoef niet te tellen, ik sta er niet in. Maarja, de mensen zijn er op gesteld te weten hoe hoog ze staan. 🙂

 3. Hey, daar heb je een gigantisch punt. ‘t Is eigenlijk feitelijk enkel de top drie die formeel benoemd werd hé.

  De rest is niet genummerd en kan in principe zelfs willekeurig zijn om “den boel” zoals bij Idool bijvoorbeeld niet van op voorhand te verraden.

 4. Ja, ik denk ook dat de cijfers louter een handigheid zijn om iets terug te vinden, en geen indicatie van de populariteitspositie.

 5. Ik dacht dat bij het eerste overzichtje stond dat het aantal stemmen enzo niet zou worden bekendgemaakt. Enfin, ik heb uit heel de uitleg toen opgemaakt dat het een willekeurige lijst was met gewoon alle genomineerden . Het is ook wel een beetje raar want met een andere site stond ik op de eerste lijst wel en op de tweede niet meer. Ik wist niet dat je ook kon worden weggestemd :).

 6. Ach, ik sta ook helemaal niet op dat Awarddink. BLOG staat bij mij dan ook niet voor weblog, maar voor Bruno Lowagie’s Online Gazette 😉
  Ik ben ondertussen wel ook helemaal in de ban van cijfertjes. Vandaag verscheen de eerste onafhankelijke review van mijn boek en hij klonk super! Nu zit ik constant te F5-en op de Amazon pagina van mijn boek om te zien of zo’n review effect heeft. Ik ben 1 keer in de top 10.000 geraakt, maar ondertussen ben ik alweer flink gezakt.
  Volgende week krijg ik voor het eerst het eindproduct in handen. Ik hoop dat ik tegen dan nog nagels over heb om op te bijten…

 7. ik wil alleen weten of iedereen gewoon heeft zitten tellen en al.

  Al de rest kan me eigenlijk vierkant gestolen worden.

 8. Ik heb de stemmen in elk geval wél zitten tellen. Maar de nummers zet ik er idd niet bij wegens “who really cares?” (buffie). Mij is het vooral te doen om te ontdekken welke blogs ik nog niet ken zodat ik heel wat lekker nieuws kan terugvinden. Maar Lies mag me altijd de url van haar site doorgeven die wel op lijst 1 staat en niet op lijst 2. Dat moet idd een foutje zijn. De lijst is trouwens wel ‘gesorteerd’ van meeste stemmen naar wat minder stemmen. Maar ex aequo’s heb ik dan weer willekeurig achter elkaar gezet.

 9. du-us: wie weet op welke plaats hij staat heeft het zelve geteld.

  Dankuwel meneer garnaal, om mij eindelijk uit mijn lijden te verlossen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *