Citaat.

Het is in huis of alle dingen staan te sterven.

Eeuwige dankbaarheid voor degene die weet uit welk boek ik deze zin ooit in mijn nota-boekje heb overgekrabbeld. Ik heb het er niet bijgenoteerd, jammergenoeg, maar ik moest eraan denken vanmiddag terwijl ik de frigo aan het uitkuisen was. Er was een fles melk omgevallen en we weten allemaal welk een effect zoiets kan hebben na een aantal dagen.
Later vanmiddag moest ik er weer aan denken, toen ik de orchidee die al zijn bloemen is kwijtgeraakt zag in de veranda. En daarnet opnieuw, toen ik in de traphal alweer herfstbladeren vond die door de kat werden binnengebracht.

Ik heb het gegoogled maar ik vind het niet terug. Damn you, internet! Duizenden sites over blote tetten, maar dan zoekt een mens eens een klein zinnetje op en blijkt er geen referentie over te bestaan.

zot word ik daarvan.

15 thoughts on “Citaat.

 1. Volgende keer enkel nog citaten noteren waarin het woord tetten voorkomt, meer kans om ze achteraf terug te vinden!
  (aan goede raad alweer geen gebrek)

 2. En pas op, behalve in blote tetten kan het internet u ook ruim bevoorraden om iets aan die zotheid te doen.

  Eerst u zot maken door u niet te laten vinden wat ge zoekt en dan hun vuile nepmedicamenten aan u verleuren.

  ‘k Zweer het u, het is allemaal één groot gigantisch complot.

 3. dat zou best wel eens kunnen, inderdaad.

  *loopt naar de boekenkast en begint Reve te herlezen*

 4. Ik dacht eerder aan Paul Snoek of Hans Andreus. Maar het zou eigenlijk van ongeveer elke dichter kunnen zijN. Voorzover ik het weet, heb ik het vers nog nooit eerder gelezen. Nu, ik werk een beetje in de poëzie. Mocht ik het ooit tegenkomen, dan hoor je het zeker.

 5. ik dacht niet dat het poëzie was, eigenlijk. waarschijnlijk een zin ergens uit een roman ofzo.

 6. Hm. Tja. Dan kun je lang zoeken idd. Maar ik houd mijn ogen open.
  Nog een geluk dat blote tetten iets makkelijker te vinden zijn.

 7. @Bart
  Ik dacht spontaan aan Lodeizen.
  En dan dacht ik, met jou : het kan van zowat iedere dichter zijn.

 8. @Eva: en nu wordt het nog moeilijker (zie i. bij 8): het kan zowat van elke prozaschrijver zijn ook. Om het eerst? 😉

 9. zeggen alsjeblieft
  ik ben niet aan het zoeken
  denk niet dat ik het ooit zou vinden
  en wil het erg graag weten

  we hebben je proberen helpen, dus geen spelletjes, dame i !

  en kom niet af met Brusselmans, aangezien er tetten nioch poezen in komen

 10. @ Bart

  “een beetje in de poëzie werken”

  wat mogen we ons daarbij voorstellen
  of is het te privé ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *