Second Life.

Een doorsnee blogger wordt het laatste jaar regelmatig gebeld door de radio of de boekskes voor een korte reactie of interview over de meest banale dingen. Een echte mening hoeft zelfs niet, als je maar luid genoeg kunt roepen.
Als je dan zegt dat je eigenlijk niet wilt omdat je niet zo’n belangrijke mening hebt, dan is men daar oprecht verwonderd over.

Bloggen is volgens de media (giejuw, wat een woord eigenlijk) zo hip, dat het hebben van een weblog je opeens heel interessant maakt voor reportagekes. Terwijl dat niet zo is: bloggers zijn hetzelfde soort mensen als zij die lezersbrieven schrijven naar gazetten, maar dan met een moderner medium. En het is niet alsof ze *die* mensen ooit hebben gecontacteerd om nog meer hun mening te zeggen dan ze al doen, niet?

Ik begrijp dat ergens wel, natuurlijk. De kranten en de boekskes moeten gevuld worden, de radioprogramma’s moeten telkens met iets nieuws aankomen draven en de mensen horen dat graag: gewone mensen gelijk iedereen die hun mening mogen zeggen.

De laatste weken hebben de media het fenomeen Second Life ontdekt. En het is op tinternet, dus moeten ze aan de bloggers vragen hoe dat allemaal zit. Er circuleren mails van Flair, humo, de gazetten, VTM: iedereen wil de second life-gamers interviewen.
Want wiehoew: dat spel heeft zowaar 2 miljoen geregistreerde gebruikers, dus het is immens populair. En daar wringt precies het schoentje…volgens mij is dat zwaar overschat, dat hele gedoe.
Daarom een vraagje: wie heeft er hier allemaal een account? En wie speelt er ook effectief?

27 thoughts on “Second Life.

 1. Sedert ik nachtenlang gedroomd heb van Tetrisblokjes die naar beneden vallen heb ik gezworen me nooit meer in te laten met spellekes. Ik kan mijn tijd trouwens genoeg gebruiken voor mijn first life.

 2. 2 miljoen mensen daar moet de media zeker over schrijven want vergeet niet dat is 0,0003% van de wereldbevolking;)
  Ter referentie er zijn 40,3 miljoen mensen met HIV op de wereld.

 3. Ik heb een account. Ik heb de moeite genomen om mijn etalagepopversie aan mijn uiterlijkheden wat aan te passen en ik heb hier en daar al wat rondgelopen. Laat ons zeggen dat ik er in totaal al 2 uur aan gespendeerd heb. Ik vind het vooral een perverse bedoening. […]

 4. Ik heb mij daar ooit een account aangemaakt, heb het een half uur “gespeeld”, ben tot de conclusie gekomen dat ik er geen kloten van snapte en sindsdien groeit daar waarschijnlijk onkruid over “mijn pion”.

  Rage? I don’t care…

 5. Ik heb een account aangemaakt en daar een uur rondgelopen, en sindsdien eigelijk niet meer terug geweest… Zoals zovelen blijkbaar?

 6. Account gemaakt, rondgesnuisterd, tegen bomen aangeknotst en beseft dat ik al een first life heb waar ik ook steeds tegen bomen aanknots en dat dat wel kan volstaan als levens-waarin-ik-tegen-bomen-aanknots.

 7. Het wordt pas leuk als je in dat 2e leven ook achter een computer gaat zitten en daar een account aanmaakt voor een 3e leven. Misschien zie je dan pas echt in waar je begod mee bezig bent.

 8. Ken ik niet, maar ben sinds kort verslaafd aan Kolonisten van Catan (wekelijks hebben we hier uuuurenlange Catan-avonden), maar nu ook online gevonden, and addicting as hell!!
  Voor de geïnteresseerden: http://www.xplorers.nl (zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb!) 😉

 9. Neen, aargh..de vallende tetris-blokjes. Ook meegemaakt. Ben er overgevoelig aan. Ooit eens te lang aan een stuk aan het bloggen geweest en ik droomde ook bloggend. Niet uit te leggen, maar vreselijk. Bovendien probeer ik het goede voorbeeld te geven voor mijn 9-jarige lieverd. Bovendien, wat een gruwelijke onwaarheid: we hebben maar één leven, en daarmee moet je het doen.

 10. nog nooit van gehoord! En ik heb zo al weinig tijd! Trouwens, games zijn niet aan mij besteed.

 11. Nog nooit van gehoord. ‘t wordt allemaal weer vreselijk opgeklopt. Ik geloof dat ze bij koppen een paar weken geleden ook zeiden dat er 1 miljoen weblogs of zo zijn in België. Right.

 12. ik ben ca 6 weken geleden second life beland.
  Aanmelden is gratis, spelen ook.
  Grote bedrijven zoals IBM, Sony, HP, hebben er gebouwen. Zeer onlangs is er een enorme stijging van aangemelde nederlanders, omdat Endemol er een Big-Brother heeft neergepoot.
  Ik zelf vind het een leuk spel, en doe het voornamelijk om mijn mensen- en talenkennis te vergroten.
  Belgen zijn nog vrij zeldzaam, maar dat komt wel.

 13. Account gemaakt, 1u rondgelopen en opgegeven.

  Op zich vind ik het wel interessant, maar de hype irriteert mij.

  Er zijn misschien wel twee miljoen mensen geregistreerd, maar als ik online ga zitten er gemiddeld slechts tienduizend online. Dat lijkt mij een veel belangrijker getal.

  Technisch gezien zou het spel trouwens niet aankunnen dat die 2 miljoen mensen tegelijk zouden aanloggen…

  Overlaatst was er een virus op Second Life. De wereld werd trager en trager tot hij stilviel. Deze keer hebben ze het kunnen beginnen, maar het toont aan hoe fragiel deze wereld is.

 14. Vorige week toevallig iemand tegengekomen die erover begon, en compleet verbaasd was dat ik als “blogger” er nog nooit van gehoord had. Vervolgens dan maar een account aangemaakt. Een uurtje rondgelopen, om dan te beseffen dat ik er geen reet van snap. Sindsdien niet meer ingelogd.

  Die kolonisten online daarentegen, dat zegt mij wél iets! 🙂

 15. account gemaakt… en dan een uur gespeeld om mijn standaard avatar een grappig hobbitachtig uiterlijk te geven… Een dwerg met losse flarden van groene kleren… Daarna heb ik mijn weg voortgezet en werd voortdurend aangesproken waarom ik er zo sjofel uit zag en waarom niet meer hip. Als ik dan antwoorde dat mijn first life al urban genoeg was en ik in seccond life liever de fantasievolle groene tour op wou gaan werd dat op honend gelach onthaald. Seccond life beweert dat alles mogelijk is en alles kan. Maar mijn ervaring is dat het wel binnen de grenzen van dat commerciele moet zijn. Zolang je mee gaat in het idee van “ik moet kopen en hip zijn” kan je alles, als je maar betaalt. Maar een dwaas hobbitje zijn met gescheurde kleertjes op zoek naar een gezellig bos met champignons en een kampvuurtje, dat pakt niet.

  Ik wacht dan ook vol spanning op 3th-life 😉

 16. Yup, al een hele tijd een account en een hele tijd ook wel frequent geweest. Ik betreur uiteraard dat vooral het geld-aspect in de schijnwerper komt, maar wat wil je? Ik zie er zeker enorm goede toepassingen in en ik denk dan vooral aan de dingen rond schizofrenie en sociale stoornissen.

 17. mensen als je een account hebt en je doet er niks meer mee mail me het aub want snap er niks van hoe je een account maakt en ik wil wel eens rond vliegen of hoe dat ook gaat in second life.

  robbinrams@hotmail.com

 18. Humo strikes in Second Life! Eindelijk een plek om andere Belgen tegen te komen en Dirk Debeys van antwoord te dienen: het Humo-park. Echt hilarisch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *