Boel in het studentenhuishouden.

Het ziet ernaar uit dat het conflict rond VVS een beetje uit de hand aan het lopen is. Eerst was er de schorsing van Stijn Baert, de voorzitter van de Gentse Studentenraad en weblogger omwille van een tekst waarin hij kritiek uitte [pdf] op de werking van het orgaan.

Gisteren meldde edublogs dat donderdag de vertegenwoordigers LOKO (Leuvense Overkoepelende KringOrganisatie) samen met de studentenraad van de VUB en die van de Hogeschool Gent de Algemene Vergadering van VVS hebben verlaten uit onvrede met de manier van standpuntbepaling. LOKO heeft vrijdagavond zelfs beslist alle banden met het VVS te verbreken. VUB neemt één dezer de beslissing of ze hetzelfde doen.

De persberichten van LOKO en VVS staan op edublogs. VVS wast de handen opnieuw in onschuld, maar ik vraag me af wat de waarde van een dergelijk (gesubsidieerde en erkende) instantie nog kan zijn wanneer de studenten die ze horen te verenigen zich steeds openlijker tegen hen keren…

Vreemde dingen, allemaal.

7 thoughts on “Boel in het studentenhuishouden.

 1. Min of meer opgegroeid tussen de studenten (lang verhaal, lang verhaal) hoor ik al bijna mijn leven lang -met tussenpozen- hoe slecht het weer eens gaat met de VVS.Bij gelegenheid moet je de “geschiedenis van” eenslezen op de VVS-website, je gaat er van geloven dat het op dit ogenblik nog meevalt 🙂
  http://www.vvs.ac/vvs/geschiedenis/docs/tot_38.htm

 2. Twee minuten rondgekeken op de site van Stijn Baert. Het lijkt mij een debiel van 13 jaar op basis van wat er op zijn site staat.

  “Bekijken in iets anders dan een gemaximaliseerde Internet Explorer op eigen risicio” hmkeeeej MS fanboy

  “Alle open source – geeks kunnen zich wenden tot Leo Delcroix.” idem

  “Bekijk hier de fotows […]” fotows? Elfjuh? 😐

  Voor de rest, drie zinnen gelezen, vijftien taalfouten gevonden (“stevast” ipv “steevast”, “chice” ipv “chique”). Over de layout begin ik zelfs niet. Veertien kleuren en zestien lettertypes, versierd met twaalvendertig afbeeldingen. Ieuw.

  Als DAT ook maar IETS van de Gentse studenten moet vertegenwoordigen: ge moogt hem hebben…

  (Pas op, ik ken de mens niet en oordeel op slechts enkele stukken tekst, maar ik vrees dat ze typerend zijn.)

 3. Ik herinner me dat twee jaar geleden LOKO enorm overhoop lag met VVS over het feit dat LOKO in haar eentje in feite de stemmingen kon blokkeren – en LOKO dus het ondemocratisch karakter van de vereninging poogde aan te tonen. Met VVS is het al langer een vies zaakje heb ik de indruk, ze slagen er niet in de studenten waarlijk te verenigen en te verdedigen.. terwijl er toch genoeg werk aan de winkel is zo lijkt me.

 4. Ah, Stijn zijn site trekt idd op niets qua uitstraling omdat hem dat niet echt interesseert. De inhoud, dat is wat anders.

  ‘t Is wel al iets beter dan de vorige rood-flikkerende site.

  Tot voor kort kenden ook enkel zijn kameraden die site en stak het zeker niet zo nauw.

 5. @ Jesus: Je mag Stijn zeker niet beoordelen op de euhm … vormgeving van zijn site. Stijn is zo iemand die voor een interview met ATV een spuuglelijk RSCA-shirt aantrekt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *