De beerput.

Ik weet eigenlijk niet precies hoe het zit, hier in de stad, maar wij hebben geen individuele beerput. Er is een buis en die gaat naar ergens op straat (niet iedereen heeft dat geluk). Ik denk dat de centrale put van de wijk hier ergens op het pleintje voor onze deur zit. En ik denk dat daar iets fout mee is, want sinds half negen vanochtend staat hier een grote beerkar te pompen voor de deur. En af en toe kruipt er een ventje in de put.

Vuijlsteke, ge weet were van niets zekers?

11 thoughts on “De beerput.

  1. Wij hadden hier eerst ook een individuele beerput, nog steeds voor 1 toilet beneden. Maar het toilet beneden gaat onmiddelijk in’t riool of zo iets.

  2. Ah, af en toe moet dat eens leeggepompt worden om het slib onderaan weg te halen. Of misschien is er iemand iets verloren, een fietske of ne kleinen of zo.

  3. Intussen alles flex met de buizerie. Wij hebben hier sindsdien al een eindeke afgescheten, zo plezierig dat dat is.

  4. Voor zover ik weet hebben wij ook één grote buis. Maar volgens mij is die een beetje kapot. En daardoor hebben wij een grote put in de vloer van onze garage. Weeral kosten.

    In dat pleintje voor uw huis hebben ze een paar jaar geleden zo’n grote betonnen koker gestoken. Voor de rioleringen inderdaad. Tot ervoor ging alles gewoon in het water voor uw deur. Het water stonk toen een beetje meer wel.

  5. Een beetje goeien beir, wa es’t er beter. En ze komen da gewoon leegpompen awaar. Of zout ge willen dat uw straat met Kerstmis er overspoeld met kak zou bijliggen? 🙂

  6. putjes in de garage en het voetpad, het is in tegenwoordig in Gent. Bij ons kwamen ze gisteren langs met de boodschap dat we onze auto best niet meer binnen zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *