Rotterdam, baby!

Zoals al gezegd vorige week, was Rotterdam helemaal mijn ding. Daarnet even door de foto’s gelopen en het is een goed moment voor een verslag. Now as good a time as any enzo.

Allereerst: het was er absoluut kakweer. Mist, regen, koud, veel wind…the works. Dag 1 hebben we louter in de sauna, het zwembad en naar prison break kijkend op de laptop doorgebracht. ‘s avonds uit eten naar Café Rotterdam, waarvoor we de Erasmusbrug te voet over moesten lopen. Een tochtje dat ik ondertussen al goed ken, want ons hotel tijdens cameretten lag aan de ene voet van de brug en het nieuwe Luxor aan de andere voet. Over de brug stappen kost je toch dik tien minuten. Café Rotterdam is heel mooi (de belettering is trouwens zeer funky, vind ik), genre pakhuis hier in Gent. Het eten was ok, maar niet super.

unk?
Mest

Op dag twee na het ontbijt de stad ingetrokken. Te voet, dat spreekt voor zich. Ik vraag me trouwens af hoe dat komt dat iedereen in het buitenland een wandeling van een kwartier altijd “een flink eind” noemt en de metro suggereert. Bende mietjes. tsk.
Maar bon, langs de kades (foto linksboven) naar het Boijmans van Beuningen, een beetje het SMAK van Rotterdam. Zeer de moeite, hoewel ze aan het verbouwen zijn en er daardoor grote stukken zijn afgesloten.

Van daaruit ging het naar Het Nederlands Architectuurinstituut en Huis Sonneveld. In het nai was een mooie tentoonstelling met foto’s van stadarchitectuur en Huis Sonneveld is een echte belevenis als je zoals wij nogal zot bent van vintage-toestanden.

Na de musea vulden we de rest van de dag (en ook de volgende dag) met shoppen. Of eigenlijk etalage-lekken. De buurt rond de bibliotheek is zeer leuk en ook de gallerijen en meubelwinkels in de Van Vollenhovenstraat zijn super.
‘s Avonds dronken we pintjes in Level en aten kaasfondue in Toaster. Vooral dat laatste is een aanrader

4 thoughts on “Rotterdam, baby!

  1. Zo, het leuke is dat je nu nooit meer naar Rotterdam hoeft, want je hebt alles wat leuk is, nu al gezien. Op Hotel New York na, dan…

    (Ik ben verder niet bepaald een fan van Rotterdam.)

  2. Hi, I do think this is a great site. I stumbledupon it 😉 I am going to come back yet again since i have book-marked it.
    Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide
    other people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *