Puntentellen.

Vandaag ben ik net een week bezig met het grote vermageringsekte-gebeuren en ik moet eerlijk gezegd toegeven dat het me heel erg bevalt. Dieten is hier thuis niet zo eenvoudig, aangezien lief er nogal op staat dat dat op een gezonde manier gebeurt. Ik denk dat hij het als wetenschapsmens aan zichzelf verplicht is om me metabolismen uit te leggen en te eisen dat ik voldoende eet. Daarnaast vermoed ik dat hij door zijn omgaan met pubers net iets te veel meisjes ziet die zichzelf uithongeren. Anyway. Pillen en dergelijke komen er hier niet in en crashdieten (genre soepdieet) ook niet. Een streng lief dat ik heb, maat.

Maar bon, punten tellen dus. Ik heb deze week nog geen enkele keer onder mijn voeten gekregen over ongezond en dat soort dingen. En het *voelt* ook best evenwichtig aan en ik heb geen honger.
Vanavond doe ik van wegerke en we zullen dan zien wat het opgeleverd heeft.

11 thoughts on “Puntentellen.

 1. Meestal vind ik diëten grote zever en hou ik die niet langer dan een dag vol, gewoon het gedacht dat je moet opletten wat je eet doet me honger krijgen maar punten tellen valt wel mee. Ik heb het vorig jaar ook een aantal maanden volgehouden en eens je de klik hebt gemaakt. Bovendien ontdek je ook nieuwe recepten enzo.

 2. @ i: Je bent zeker niet alleen. Ik vind het zelf behoorlijk genant om bij het herlezen van een maand oude post nog grove fouten te zien staan. Dan heb ik liever dat iemand er op wijst.

 3. (en “te veel meisjes ziet die zichzelf uithonger”EN)
  Succes op de weegschaal vanavond!

 4. En, doet ge het WW gedoe op je eentje of gaat ge ook naar de bijeenkomsten? Ik heb de WW cdrom liggen maar dat tellen lijkt me maar niets. (nòg iets waar je moet aan denken … en ik hou er mijn hoofd zo al nauwelijks bij) Ben voorlopig content met Sonja Kimpen (wonderlijk concreet) en Dr Phil. Dus: 5 keer per dag eten en deftig portioneren. Nu nog iemand vinden die me dagelijks van gekookt voer voorziet …

 5. ik doe het alleen, ja. groepsbijeenkomsten zijn niks voor mij. al die mensen die ik niet ken.

  ik vind dat punten tellen net heel concreet. je wordt je heel bewust van wat je eet en welke hoeveelheden wat betekenen.

 6. ik vind dat je hier ergens in statistieken moet bijhouden van je omtrek volume en andere maten en gewichten en de wekelijse evolutie ervan dat maakt het makkelijker omte volgen

  =)

 7. go for it girl. ik heb dieeten altijd prietpraat gevonden en verder heb ik er absoluut het karakter niet voor. maar dat puntentellen is me vorig jaar waarlijk goed bevallen. een slordige -10 kilo later(zonder dat iemand gemerkt had dat ik stiekem aan het tellen was) was ik er zowaar laaiend enthousiast over. sinsdien wel 2 nieuwe telpogingen ondernomen, maar tevergeefs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *