Koorts

Gisteren kreeg ik het prikkende gevoel op mijn lip dat een koorstblaas aankondigt. Snel Zovirax opgesmeerd en het probleem was opgelost. Een half uur later prikte het op een andere plaats. Ik heb dan maar meteen Zovirax op volledig mijn mond gesmeerd.

Ik heb nu een koorsblaasje onder mijn neus. Ik kan Zovirax toch niet als dagcrème beginnen gebruiken, goddamit!

7 thoughts on “Koorts

 1. zovirax werkt voor de een of andere reden niet bij me, maar wel dat andere ding: compeed: een soort doorschijnende pleister die je erover kleeft; onzichtbaar(onzichtbaarder dan de zalf, maar wel duurder…)

 2. Er bestaan ook pilletjes zovirax (en als ge ‘t wit produkt wil gebruiken ofte acyclovir kan ik een voorschriftje bezorgen), en dat zou in zo’n geval wel moeten helpen. En, inderdaad, ine, diene plakker zou volgens een patiënt zeer goed zijn. Heb ik zelf ook nog niet geprobeerd, maar ben het wel van plan, want dat zalf-gedoe moet je continu aan denken, en vaak is het ook een vuile boel.

 3. In de winter geregeld lippenzalf van Vogels met echinacea help bij mij en nu krijg ik enkel nog puistjes in mijn neus. Ook heel vervelend maar visueel minder storend. Heb voordien ook altijd zovirax gebruikt maar blijkbaar kan die lippenzalf dat iets verder wegduwen.
  Succes met de ongemakken des levens 🙂

 4. Het staat niet om te lachen met andermans leed maar dit is toch wel redelijk hard hilarisch hoor…

  Komkommers op uw ogen en een Zovirax-maskerke op de rest van uw gezicht, dat zou het zijn hé 😉

 5. Ja Ilse, ik lees jou.

  wegens een tijdje veel last van die ondingen, heb ik al veel geprobeerd.

  – Zovirax gebruik ik niet meer wegens belachelijk veel duurder dan de generische variant
  – generische zalf. ze zeggen dat op tijd smeren de boodschap is, maar meestal was de koortsblaas toch sterker.
  – er bestaat ook zo van die koudwordende zalf van Blistex en van een ander Amerikaans merk (te koop bij Bellerose). deze belooft ondersteuner van koortsblaasgenezing te zijn. Alleszins, het is verfrissend.
  – de compeedpatchen. Ik vond dat juist heel zichtbaar. maar ik geloof wel dat het uitbreiding tegengaat wegens afdekking.
  – de pillen. hierover heb ik een lang verhaal dat ik wel eens live zal vertellen. de generische variant kost rond de 30 euro, Zovirax meer dan 100. ik wil hier geen dokters tegenspreken. Maar je hebt hier naar mijn ervaring geen doktersvoorschrift voor nodig. je krijgt het toch niet terugbetaald… enkel als je aids hebt of Zona (of hoe heet die oogziekte). bij mij werkten ze niet.
  – ijsjes eten helpt ook. echt waar! vooral ben&jerry’s!

  En nu mijn gouden raad!! Als je vaak last hebt van dit onheil, ga dan op zoek naar de oorzaak.
  Een bloedonderzoek bracht een gigantisch te kort aan ijzer en B12 aan het licht. Nu al een half jaar stralende vlakken lippen!!

  (geen goede eerste indruk zeker met mijn lange reactie, sorry)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *