Vijf dingen.

1. Welk normaal jong koppel kan er nu een huis van 300.000 euro, daar bovenop 30.000 euro registratie rechten en een 5000 euro kosten + minimum 75.000 euro verbouwingen betalen? Dat is 400.000 euro. Dat is, voor zij die het niet zouden beseffen, 16 oude miljoenen. Zestien. Hand omhoog wie hier jonger is dan 50 en dat zou kunnen betalen. Ik dacht het niet é.
2. Als onze schatter, nochtans een correcte mens, zegt dat hij 210 zou bieden en als het identieke huis ernaast 3 jaar geleden verkocht is voor 170.000 euro, betekent eerder genoemd bod dan dat de wereld gek is geworden? En hoe komt het dat wij wekenlang hebben gedacht dat we wel een kans hadden? Naïeve kiekens dat we zijn.
3. Als er in Gent keuze is tussen (a) zeer kleine woningen waarin een gezin nauwelijks comfortabel kan wonen maar die nog betaalbaar zijn en (b) gezinswoningen die verkocht worden voor prijzen van kastelen, betekent dat dan dat Gent gedoemd is om een stad te worden voor gezinnen met heel veel geld?
4. Als ik op immosites kijk nu momenteel, word ik helemaal moedeloos. Ik heb *echt* geen zin om opnieuw naar koterijen allerhande te gaan kijken.
5. Als we nu eens hier blijven wonen en deze zomer 6 weken door Argentinië gaan trekken. Zou dat geen goed ideetje zijn?

51 thoughts on “Vijf dingen.

 1. Komt allen naar het grote woondebat, waar ook Wouter Deprez u zuur zal doen lachen.

  WAAR KAN EEN MENS NOG BETAALBAAR WONEN ?
  DONDERDAG 31 MEI
  BALZAAL-VOORUIT, 20.00, GRATIS

  Panel:
  Vera Dua, Vlaams volksvertegenwoordiger, partijvoorzitter Groen!
  Cathy Berx, Vlaams volksvertegenwoordiger, ondervoorzitter CD&V
  Dirk Van der Maelen, fractievoorzitter Kamer SP.a
  Luc Willems, senator Open VLD

  Inleiding vanuit de buik:
  Wouter Deprez

  Moderator:
  John Vandaele (Mo* Magazine)

  Inleiding:
  Pascal De Decker (docent huisvesting Hogeschool Gent)

  Reportages:
  Victoria Deluxe & Tiens Tiens

  Organisatie:
  Vooruit, Victoria Deluxe, Tiens Tiens en Actiebetaalbaarwonen ism De Morgen, ACW Gent, Krotbusters, Attac Gent, Gentse Woonraad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *