projecten

Huizenjacht (fin).

Augustus 2006 – In Frankrijk besluiten wij dat het tijd is om een huis te kopen
September 2006 – We beginnen serieus de Gentse immomarkt te verkennen en zien op een paar weken tijd tiental huizen
November 2006 – We bieden voor het eerst op een huis en halen het niet. Eigenlijk ben ik daar blij om.
December 2006 – We hopen op een huis aan de Lousbergkaai, dat we via flyers hebben gevonden. Ondertussen zien we nog tientallen huizen.
Januari 2007 – We wachten nog steeds.
21 januari 2007 – We krijgen te horen dat ons bod van 200.000 euro niet volstond. Andere mensen hebben 300.000 geboden. Teleurstelling.
22 januari 2007 – Na enig overleg besluiten we het centrum te laten varen en net daarbuiten te zoeken. Gewoon om eens te proberen.
23 januari 2007 – Op immoweb zie ik een huis, pas op het web geplaatst, in het hart van de Brugse Poort. Het ziet er groot uit en we maken een afspraak.
25 januari 2007 – 11h – we bezoeken het huis en zijn op slag verkocht: helemaal in orde, goed onderhouden, rustige straat en veel licht. We maken een afspraak voor de volgende middag, om te kijken met de ouders en een bod te doen.
25 januari 2007 – 13h – Lief krijgt vreemde voorgevoelens en besluit de immomakelaar te bellen en te vragen ons op de hoogte te houden als er een bod komt.
25 januari 2007 – 15h – De immomakelaar belt dat er een bod is van 10.000 euro onder de vraagprijs. We verleggen onze afspraak en bellen opnieuw onze ouders op.
25 januari 2007 – 17.30h – We bezoeken opnieuw het huis, en ook de mamas en de papas zijn enthousiast.
25 januari 2007 – 18.30h – We ondertekenen een compromis.

Du-us. We hebben een huis gekocht. Vier slaapkamers, een grote living, een bureau, keuken, badkamer en in te richten zolder. En een koertje. En er is een bowlinghall in onze straat, een niet te onderschatten voordeel. En er stond een meneer in zijn onderlijveken op straat in de vrieskou.

🙂

Mogen wij u trouwens van harte danken voor uw medevoelen, medeleven en de vele commentaren? Het doet deugd, die online communitutoestanden.

51 thoughts on “Huizenjacht (fin).

  1. Die vuile smerigaard! Ik wou de eerste zijn (dat gebeurt niet vaak, hij is meestal de eerste in zo’n dingen), maar ik ben zo stom geweest hem eerst te zeggen dat jullie een huis gekocht hebben, en dan maar een commentje te posten!! Miljaar toch! Fin, doeterniettoe, het belangrijkste is dat jullie EEN HUIS HEBBEN GEKOCHT!!

  2. En kijk eens hier, een fitness in uw straat: http://www.nolimitsfitness.be/index.php
    Ben daar een tijd geweest en was er best OK.

    En nog in uw straat: De Meibloem. Zaal waar menige socialistische activiteit doorgaat. Ge zult mij daar nog zien.

    Nu nog een frietkot en een bakker vinden in uw buurt!

  3. Zo’n groot huis vraagt om een mega-instuif!

    Na zoveel huizenstress is dat allemaal dik verdiend :-)Proficiat!

  4. Geweldig gefeliciteerd!

    Zoals gezegd: het kan rap van teleurstelling naar vreugde gaan op de klote-immomarkt. 🙂

  5. Jui! Dikke proficiat. Begin almaar kartonnen dozen te hamsteren voor de verhuis! Ik vond de tijd tussen de compromis en het moment dat je er ook echt in kan ook heel erg frustrerend, je hebt een huis gekocht maar je kan er nog niet direct in. Tip: alles goed opmeten en veel foto’s nemen, dan kan je op het gemak al kijken welke kleur verf je wil en waar alles zijn plek krijgt. Dat is ook vree wijs!
    ps poes zal ook wel blij zijn!

  6. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat die “er is nog een ander bod” niks meer dan een smerige truc is. Bij ons kreeg de verkoper ook “toevallig” een telefoontje van een andere geïnteresseerde terwijl we het huis aan het bekijken waren. Op die manier moet je direct beslissen, en heb je geen tijd om alles deftig te bekijken. En dan stel je achteraf vast dat de vernieuwde elentriek waar de verkoper van sprak eigenlijk niks meer is dan drie nieuwe priezen in de living.

    Maar buiten dat, nog geen moment spijt van gehad.

    En voor jullie: Proficiat!

  7. Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! En vanaf nu enkel nog posts over gyproc, ellentriek, aannemers die niet komen opdagen, vochtproblemen, een torenhoge onroerende voorheffing, het ontbreken van rioleringsbuizen, enzovoorts enzoverder. Hoera!

  8. Proficiat.
    Er is trouwens een (heb-ik-horen-zeggen-van-mijn-collega-die-ook-in-de-buurt-woont) fantastisch goed frietkot in die buurt: Frituur Danny op de Brugsesteenweg. Wel een uur uittrekken om aan te schuiven (zegt hij) 😉

  9. een dikke proficiat!!! en frituur danny is inderdaad meeega de max.De beste frituur in gent voor mij, wel veel volk, maar t gaat vooruit!

  10. Proficiat! En de Brugse Poort is een heel erg okéë buurt, trouwens, ik zou het niet erg vinden daar ook weer te wonen!
    Frituur Danny is vree goe, en er zit daar ook een heel goeie slager op dezelfde kant een eindje verder. No limits fitness is een van de goedkoopste van Gent, en Danny (de eigenaar) is ne vree vriendelijke mens (hoewel zijn buik niet echt een sportieve uitstraling heeft, weet hij er toch veel van).
    Ook vlakbij: de bioplanet, de Colruyt, nen helen hoop gezellige turkenwinkelkes… Ja echt, een heel levendige, toffe buurt…
    Succes!!!

  11. Zo zie je maar niet te rap de moed opgeven. En de Brugse Poort is toch redelijk centrum als je het mij vraagt. Proficiat!

  12. Ah kijk, een klein beetje verder kijken dan het puntje van uwe neus, en ‘t is al in de sjakosj sè. Veel succes met paperassen en papieren, met verhuizen en vernieuwen.

  13. kunt ge geloven dat mijn gedachten bij jullie waren na die tegenvaller? en dan dit nieuws: schitterend gewoon! echt vrie wijs.

  14. proficiat
    veel emoties voor 1 week. Al bij al is jullie immoverhaal toch snel gegaan. Sommige mensen moeten jaren zoeken.

  15. You go, sweeties! Allemaaaaaaaaaaaaal……… Hoerrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaa!!!!

    Ik ben fier, vertederd en bijna even opgewonden als jullie (en stiekem zelfs een heel klein beetje jaloers) omwille van dit schitterende nieuws!

    Uiteraard sta ik klaar om jullie, geoefend en geroutineerd als ik ben intussen, met raad en daad bij te staan bij de verhuis!

    louf u guys loads!

    c u tonight!

    Toetertje

  16. zo zie je maar, na de grote ontgoocheling, het grote vreugdevuur
    …& straks word je wakker met het gevoel dat het nu echt allemaal moet beginnen!

  17. Ik ben wel veel te laat maar toch: proficiat hé. ‘t Zal toch tof zijn… je eigen huis behangen of kunnen schilderen (iets wat je hier in huurhuizen dus niet mag doen). ‘k Ben er zeker van dat jullie er een gezellig huis van gaan maken.

  18. Ik ben goed onderweg de laatste tijd zijn. Vier slaapkamers, goddamn! Als uw lief u in een wilde erotische bui eens alle hoeken van alle slaapkamers wil laten zien, dan ben je wel even bezig. Proficiat.

  19. Congratuliert!

    Ik las even “… met een bowlinghall” en ik dacht “Those lucky b*st*rds! What’s next a swimming pool and room for a pony?”

    Afijn, lijkt me wel luxueus ruim te zijn 🙂 Top!

  20. Ja, allo. Wat men noemt: de koe bij de horens vatten. Succes en fantastisch gefeliciteerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *