14 thoughts on “Vlinder.

 1. Je moet eens langslopen op de Steendam, er is daar een verhuurbedrijf van designspullen. Dingen die in verhuur gezeten hebben, ergens gestaan hebben etc kun je daar schappelijk aankopen. Het voorbije weekend allerlei spullen, als vazen en accessoires op de kop getikt voor een mooi prijsje.
  Hebben site ook, absoluutdesign.be

 2. Nog zoiets waar ook ik helemaal wild van ben (ik droom van een lange tafel met wel 12 van die vlinders, allemaal in donkerbruin hout en één kleurtje of allerlei kleurtjes, daar ben ik nog niet uit). Helaas deelt b. niet mijn mening in deze. We hebben er ooit zo eentje met een groepje als trouwcadeau gekocht: dat brengt jullie misschien op ideeën 😉

 3. Eigenlijk zitten de echte als de lookalikes even goed. Zondag zien staan bij Weba voor 35 euro.

 4. Check de Kloosterstraat in de Antwerpse Sint-Andries buurt nekeer. Schoon spullen, soms echt goeie deals… De Brusselse Marollen doen het ook altijd goed, maar da’s al nimeer in de stijl van uw “vlinderkes”.

 5. Wij gingen ooit die stoelen in onze vergaderzaal zetten, maar we hebben het uiteindelijk niet gedaan omdat:
  a. ze te duur zijn
  b. ze niet comfy zitten
  c. ik ze persoonlijk helemaal niet mooi vind.

  En ook, als er één stoel is waarvoor je veel te veel betaald, in vergelijking met wat hij (nu nog) voorsteld, dan is het deze toch wel zeker. Zelfde als bij de corbusier-zetels. Of die tafel van Maarten Van Severen.

  Weet je waar iedereen veel te weinig over nadenkt? Over de functie van het object. Waarvoor dient een stoel? Om op te zitten toch? Dus is het allerbelangrijkste aspect van een stoel dat hij goed zit. Zelfde met een tafel. Die moet doen wat een tafel doet. Al de rest is komt op de tweede plaats.

 6. Wegens ouders die eind ’60’er jaren nogal een trendy smaak hebben, krijg ooit nog eens een egg-chair (ding kost nu nog +3000 zie ik in die pdf,jawadde…) en wat arne jacobsen stoeltjes. De Vitra Werner Pantone’s hebben echter de tand des tijds niet doorstaan en zijn na 30 jaar gesneuveld. Wat ik hier maar mee wil zeggen: design is duur…maar ook tijdloos. Van kindsbeen af al mooi gerief gevonden en zou nu nog zulke spullen willen kopen.

 7. Ik wilde vroeger ook allemaal zo’n funky dingen, maar ik ben een tijdje geleden tot het besef gekomen dat ik liever een stuk van de wereld zie in plaats van 300 euro te betalen voor een stoel omdat er een naam en een design aan kleeft dat dat getal zou moeten rechtvaardigen.

  Ik ontken niet dat zo’n dingen heel mooi kunnen zijn in je living, maar geen enkele stoel is in mijn ogen mooi genoeg om er 300 euro voor te vragen. Driehonderd euro hastn. Om op te zitten. 🙁

 8. Er zijn heel wat volwassenen die ook gek zijn op duur spul! Zelf heb ik geen affiniteit met stoelen, tenzij bijvoorbeeld omdat ik er al jaren op zit. Op die ene.

 9. alstublieft koop geen replica’s
  de detailering van die dingen laat totaal te wensen over
  de schoonheid en zuiverheid van de vorm is totaal naar de vaantjes
  spaar liever of koop ze 2de hands of in een stockverkoop
  alles maar geen replica’s, echt waar. Allemaal mooi in de winkel maar juist datgene wat de meerwaarde uitmaakt is er niet meer.

  En als er iemand bezig was met de functie van een object dan was het wel Arne Jacobsen. (hoewel eten met zijn bestek wat oefening vraagt)
  Ooit al eens in the swan of the egg gezeten, duidelijk niet. De Ant chairs (eigenlijk heten ze Ant chair en niet vlinder) zijn geen stoelen om uren in door te brengen terwijl je gezellig tafelt, ze zijn ontwikkeld als cafetariastoelen, die compact, licht en makkelijk stapelbaar zijn. En je mag niet vergeten dat ze in bovenstaande vorm ontwikkeld zijn in 1955!

  voor mij is 300 euro om op te gaan zitten zeker niet teveel en kan je zowel de wereld zien als zo’n stoel hebben. Mooie objecten in je dagelijkse omgeving zijn erg inspirerend, je raakt nooit uitgekeken op een Jacobsen, een Eames of een Pantone. Dat is heel veel waard. En ze zijn inderdaad tijdloos. Prachtige objecten voor dagelijks gebruik die lang meegaan. Je moet er inderdaad voor sparen, iets voor over hebben. Maar dat krijg je dubbel en dik terug. Het zijn kunstwerken die je kan gebruiken. Ieder zijn ding uiteraard

  een grote Jacobsen, Eames, Pantone en Corbu fan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *