Nadien.

Na Ex-Drummer.
Ik ben er een beetje stil van geworden. Ik ben niet rap geschokt, maar mijn maag is toch een paar keer omgekeerd deze avond. Vreemde film, ervan genoten hebben is niet de uitdrukking, maar het raakt alleszins wel. Misschien komt het omdat ik moeilijk afstand kan nemen van films en daar altijd volledig in opga. En dan is ex-drummer bij momenten hartverscheurend (dat kiendjen, manmanman) en vooral keihard. Er zijn een aantal zeer grappige stukken, en op bepaalde momenten is de film bijzonder origineel in beeld gebracht.
Minpunten: de hoofdrolmeneer heeft me niet overtuigd in zijn acteergedoe. En het mocht bij momenten allemaal wat minder expliciet voor mij persoonlijk.

Maar het is, in my humble opinion, wel een film zoals Brusselmans schrijft.

2 thoughts on “Nadien.

 1. Schitterende film. Ben ‘m eergisteren ook gaan bekijken en het zadelde me met gelijkaardige gevoelens op.
  ‘k Denk dat je ‘t kan opsplitsen in 4 delen:
  1) humoristisch gedeelte: voorstelling personages
  2) dramatisch gedeelte: kientje
  3) concertgedeelte: muziek, lawaai, distortion
  4) horror gedeelte: nadat de dwangbuis werd losgemaakt

  Die film gaat prijzen winnen. Is trouwens genomineerd voor het filmfestival van Rotterdam.

  Wat me ook heel interessant leek waren de momenten waarop die kerel met z’n agressiviteitsproblemen thuis gefilmd werd. Hij leefde letterlijk in een omgekeerde wereld.

  Een aanrader voor wie van het iets meer alternatieve genre houdt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *