Angst.

Deze nacht even voor twee naar huis gefietst, lief met een compagnon achterlatend in de Minor Swing, het enige café in Gent waar ook paardjes binnenmogen.
Het was een fijne avond geweest: uit eten met vrienden in een fantastisch restaurant, heerlijke tonijn gegeten en chocoladetaart toe. Geanimeerde gesprekken, gelach in de lentenacht…u kent het wel. Daarna naar Hot Club De Gand voor een terras en dan dus naar huis wegens doodmoe.

Een paar uur later droomde ik heel griezelig: iemand achtervolgde me in ons huis en ik stormde trappen op en af, struikelend en vallend en doodsbang. Op een bepaald moment ben ik met een schok wakkergeworden en toen ik mijn ogen opendeed zag ik een schim in onze slaapkamer. Het bleek -natuurlijk- lief te zijn die net thuiskwam, maar toen ik dat doorhad was ik al helemaal in paniek. Totale, overrompelende angst en ik helemaal van de kaart.

Het heeft bijna een kwartier geduurd voor mijn hart weer aan normaal tempo sloeg. Een half uur voor ik mijn ogen durfde dicht te doen. En meer dan een uur voor ik mijn schrik onder controle had en weer in slaap kon geraken. Brrrr.

5 thoughts on “Angst.

 1. Tim en Amber hebben zo ook iets ervaren deze nacht….
  voor het verhaal … eventjes mailen of bellen naar hun

 2. O, dan heb ik wel een veel leukere droom gehad.
  Ik heb nogal veel werk dat uit verschillende hoeken op mij afkomt de laatste tijd, en vannacht droomde ik dat ik een groot deel van mijn werk kon delegeren naar… onze hond, zo een stratier van de poezenboot.
  Vraag me niet hoe die de klus zou klaren, maar ik was in mijn droom echt in de waan dat die mijn werk tot de helft zou reduceren. Heerlijk!

 3. Dit zou denk ik ook niet misstaan in het handboek “Hoe leert mijn lief dat samen uit samen thuis ook voordelen heeft”.

  Hoewel ik bang ben dat zo’n boek voor mij ook nuttige lectuur zou kunnen zijn …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *