Ambetant dat dat is jong.

In onze nieuwe buurt wonen veel katten, dat hebben we ondertussen al gezien: er is een witte bij de buren, er loopt een tijger rond en ik heb ook al een zwart katje zien zitten. Om te vermijden dat die allemaal gezellig bij ons komen hokken gaan we zo’n luik installeren met een magneetsysteem en Santa Boogie krijgt dan een bandje met een zendertje. Space kitten en al. Bovendien willen we de kat ook een kokertje laten dragen met naam en adres. Het is per slot van rekening een geheel nieuwe omgeving en we zijn nogal gehecht aan ons beest.

Dat impliceert wel dat Boogie een halsbandje moet dragen en dat terwijl hij ondertussen al bijna twee jaar de nudist onder de katten van Sluizeken-Ham is: geen vlooiending of geen adrestoestand aan zijn nek.
Sinds vanmiddag zijn we vast met de gewenning begonnen. Santa Boogie kreeg een zwarte bandje aangemeten bezet met gouden sterren. Een prachtige mix tussen stoer en kitsch, zoals ook zijn karakter is.
Alleen is hij er dus niet echt van gediend. Hij krabt en trekt aan het bandje zonder ophouden en hij schudt de hele tijd met zijn hoofd.

En ik zweer u dat hij mij beschuldigend aankijkt als hij voorbijloopt. Ik slaap met één oog open vannacht.

9 thoughts on “Ambetant dat dat is jong.

 1. Hou hem na de verhuis toch maar een paar weken binnen, dat ie langzaam kan wennen aan de nieuwe omgeving. Hebben wij met Moby ook gedaan en hij loopt toch nooit ver weg *hout vasthouden*.

 2. Voor ons katten en die van Tim hebben wij ook zo’n luikje , dat werkt met een magneetje maar niet met een zendertje . Het nadeel is dat er af en toe aan dat magneetje spijkers of vijzen blijven plakken (ja ze wonen op de buiten hé met een knutselaar in de buurt) en als dat tussen het luikje raakt krijgen wij hier toch de sproeiende buurtpoezen binnen . Eerst waren ze ook zo nijdig op dat bandje na een paar dagen zijn z’er aan gewend !

 3. ‘t is trouwens gevaarlijk zo bandjes, katten blijven daarmee haperen in de natuur en kunnen zich daardoor ernstig pijn doen met zelfs de dood tot gevolg. daarbij voor een kat is het echt niet erg hoor dat deze buiten moet lopen, tot -13 zijn ze perfect beschermd door hun pels.

 4. Ik sta er steeds weer van versteld welke wijsheid viSSie allemaal ten toon kan spreiden. Amai, ‘t is gelijk de discovery channel.

 5. En ‘s nachts valt er zoveel te beleven voor een kat : onze schattige poes liet ons deze morgen het 2° cavia-lijkje vinden in de living . Ik vermoed dat de kindjes van de achterburen vandaag niet zo blij zijn !

 6. Zoals Mikaël zegt: kun je je kat niet een aantal weken binnenhouden zodat hij zijn buurt leert kennen?

 7. Heb gehoord dat zo’n kokertje wel eens open durft gaan en dan is ‘t adres weg. De onze heeft dus een naamplaatje met het adres op de achterkant (Tom&Co). Leuk neveneffect: iedereen in de buurt kent onze rosse kater bij naam. “Daar is de Rufi se!”

 8. Ik hoop dat hij went aan het bandje, het is wel nuttig zo’n magneetluikje.
  Na vreemde katten in mijn huis te hebben gehad (die natuurlijk hun geur achter moesten laten) heb ik er ook een moeten aanschaffen. Werkt goed, tot de kat alle bandjes met magneet kwijt is.
  En alles dat je kat bij zich heeft wordt helaas wel door het luikje toegelaten, tot konijnen aan toe. 😉

  Via Google zocht ik naar de exacte betekenis van het woord ‘ambetant’, dat ik in een volgend log ga gebruiken. Zodoende kwam ik hier terecht. Niet tot mijn ongenoegen overigens. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *