De dampuurte.

De dampoort, of in het Gents uitgesproken zoals hierboven in de titel, is een belangrijk knooppunt in het Gentse verkeer. Voor mensen die Gent niet kennen: beeld u een groot rond punt in. Doe dat maal vijf, en u heeft de dampoort.
Normaal gezien is het daar al heel druk, maar sinds een paar maand is de andere belangrijke toegangsweg tot deze kant van het centrum afgesloten tot volgend voorjaar. Er is dus nog meer verkeer dan normaal, sindsdien.
Vorige week is men begonnen met wegenwerken aan de dendermondse steenweg, één van de wegen die leidt naar de dampoort. Dit weekend heeft men de dokken afgezet, een andere toegangsweg naar de dampoort. Dat betekent dat alle auto’s over versmalde rijstroken moeten, en langs minder afritten.

En wat zie ik vandaag als ik daar passeer? Zijn ze doodleuk de wegmarkeringen aan het bijwerken, op het rond punt zelf. Now is as good a time as any, zullen ze gedacht hebben. En het is zo mooi weer en al, dus wijs om buiten te werken.

Ik heb denk ik mensen hun stuur bijna zien opeten in de file.

One thought on “De dampuurte.

  1. Aha, vandaar dat mijn bus de laatste weken met minstens 15 min vertraging toekomt aan Dampoort…
    Ik word daar direct veel rustiger van als ik weet waarom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *