Eerste.

Morgen heb ik mijn eerste examen van deze examenperiode, en zoals altijd heb ik een beetje stress. Voor de mensen die zich afvragen waarom: omdat ik wil dat het in orde is, verdorie.

Ik neem deze periode uitsluitend mondeling af, en dat betekent heel erg voorbereid zijn en opperste concentratie. Ik probeer zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten: net nog eens al mijn fiches gelezen (zijn de vragen wel duidelijk?), de computerbestanden gecontroleerd (kan alles geopend worden? klopt het allemaal?) en de lijsten met punten voor permanente evaluatie overlopen.

Ook morgen wordt alles zo afgelijnd mogelijk gedaan. Zo is er van elke vraag een verbeterfiche, met daarop alles wat ik wil horen of zien en hoeveel punten elk element waard is. Ooit ben ik namelijk zelf naar een feedback geweest van een mondeling waar de prof zei: ja juffrouw, hoe kan ik dat nu nog weten wat er precies zo fout was aan uw antwoord, het is vier weken en tweehonderd studenten geleden. En dat was echt wel behoorlijk bleh, weetwel.

Maar goed. Ik ben er dus klaar voor. Let the games begin.

6 thoughts on “Eerste.

  1. amaai zo goed voorbereid idd daar kunnen sommige proffen/docenten nog een puntje aan zuigen!
    de feedback na examens, altijd een lachertje geweest…ik ging daar nooit naartoe

  2. @ Sara: Plastische en decoratieve technieken bij binnenhuisinrichting. 😉 Ilse haar specialiteit!

  3. Waw, verbeterfiches!

    Ik zit al een paar jaar de denken: ik moet dringend eens zoiets maken. Met het juiste antwoord en de puntenverdeling. Of misschien moet ik iemand inhuren? (hint)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *