Progressie.

Weet u nog, mijn bureau? Die zouden we in de allereerste fase van onze opfrissingswerken onder handen neem. Efkes het papier van de muren, laagje verf erover, schone sticker erop en hopla klaar.
Hm. Niet dus. Toen we vorige weekend begonnen met papier aftrekken bleek er onder het gewone papier een ultradunne onderlaag van het vorige behang te zitten die nogal persistent bleef zitten op de muur. Stoommachines, behangafweker, het mocht niet baten. Het enige dat eraan te doen bleek was met een mes afsteken. Centimeter voor centimer.

Mijn bureau bureau tijdens

Onder die witte plastiekachtige laag zit dan een laag met hier en daar een beetje krantenpapier waarvan ik vermoed dat men ze met superglue heeft vastgemaakt. Het krantenpapier laat gelukkig wel los na uitvoerig stomen.
(Het zijn Franse gazetten, trouwens. fukkin bourgois bricoleurs.)

bijna gedaan!

Maar goed: het wit gedoe is er overal af. De kranten ben ik drie kwart gevorderd. Lief is onderwijl bezig met plamuren op de plekken die al in orde zijn. En zaterdag komt mijn papa vliesbehang tegen de muren plakken.

En dan é maat. Beetje schilderen. Boekenkast op maat. Interieurstickerken plakken.

4 thoughts on “Progressie.

  1. Net halfweg hetzelfde verhaal. Ook oevral behang verwijderd. Op sommige plaatsen hetzelfde hardnekkige witte vlieslaagje, op andere plaatsen 4 lagen papier of loskomend pleisterwerk. Dikke anderhalve maand bezig geweest met behang verwijderen, nadien 2 maanden pleisteren en schuren en dan anderhalve week verven (droogtijd weet je wel). Nu nog enkel pleisteren, schuren en verven in living en inkom en ik ben er vanaf. Ik haat vanaf nu behangpapier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *