Sommige dingen zitten er van kleinsaf in.

Gisteren was ik in de grote slaapkamer linoleum aan het afsteken, toen lief mij riep. Mijn papa, die beneden aan het behang bezig was, had mij efkes nodig. Ik wandel de trap af en in onze hal zie ik mijn breed grijnzende vader en dit:

Spandoek

Blijkbaar zat het spandoek in de doos met behangvodden die ergens op de zolder van mijn ouderlijke huis stond, en toen papa iets zocht om de parket mee te beschermen, was het opgedoken.
Ik vermoed dat het dateert van rond de eerste zwarte zondag, nu bijna dertien jaar geleden. De tijd van de Nie Wieder Faschismus, de grote scholierenbetogingen en het zeventig punten programma, dat niks aan de verbeelding overliet.

Dat linkse rat-gedoe zat er al redelijks vroeg in, zo blijkt. *maakt vuist*

(Ja, we zijn wel degelijk ook goed opgeschoten, met hulp van de zeer vaardige handen van papa, mama en mijn tante en nonkel. Een volledig verslag volgt na het weekend.)

3 thoughts on “Sommige dingen zitten er van kleinsaf in.

  1. Haha. Overlaatst zocht ik iets op mijn oude kamer bij mijn ouders. Achter de chauffage vond ik toen zo’n plakaat van Nieu Wieder Faschismus.

    Ik dacht “OMG, wat zijt gij nen teenager geweest :-)”

    Ik ga eens de stemtest gaan doen om te zien hoe het tegenwoordig met mijn rode rattigheid zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *